Arte Culinaria Italiana 20.02.2016 – regulamin

Opublikowano: 18-01-2016

XI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej – 20 luty 2016 Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach

Organizatorem konkursu jest Pan Giancarlo Russo oraz Hotel Fabryka Wełny przy wsparciu i pomocy merytorycznej Federazione Italiana Cuochi, Fundacji  Klubu Szefów Kuchni oraz Polskiego Stowarzyszenia Kucharzy. Partnerem merytorycznym w zakresie zdrowego żywienia jest Twoja Klinika.
Honorowy Patronat nad konkursem objęła Ambasada Włoch w Polsce.
Zrzut ekranu 2015-12-02 o 10.09.07

Konkurs odbędzie się w dniach 19-20 lutego 2016 roku:

  • 19 lutego o godzinie 20:30 w Hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach – odprawa ekip startujących z jury 
  • 20 lutego od godziny 10:00 do godziny 16:00 w Restauracji Przędzalnia w Hotelu Fabryka Wełny – zmagania konkursowe.

Celem głównym konkursu jest wykazanie się znajomością w przygotowaniu dań zdrowej kuchni o kulinarnym charakterze kuchni włoskiej na bazie oryginalnych produktów włoskich z odpowiednim wykorzystaniem i użyciem sprzętu gastronomicznego firmy Philipiak Milano – Sponsor Strategiczny konkursu

Philipiak-Milano-1967---logo-OK

Sponsorem głównym konkursu jest marka

logo_GMS

 

Wszystkie zgłoszenia należy przesyłać nie później niż do dnia 17 stycznia 2016 roku na adres e-mail : konkurs@giancarlo.pl  ,DW : jerzy.pasikowski@pl.nestle.com

W konkursie może uczestniczyć 12 ekip kucharzy w składzie dwuosobowym.

Uczestnikami konkursu mogą być kucharze pracujący aktualnie w zawodzie bez względu na zajmowane stanowisko i wiek. Bardzo mile widziane będą ekipy z udziałem kobiet. Ekipy reprezentują macierzyste zakłady pracy tj. restauracje i restauracje hotelowe. Wszyscy uczestnicy konkursu muszą pracować zgodnie ze swoimi kwalifikacjami w zakładach gastronomicznych, które dokonały zgłoszenia, aż do momentu rozstrzygnięcia konkursu.

Zgłoszenie należy przesyłać na druku zgłoszeniowym wraz z opisem technologicznym oraz wyraźnym zdjęciem wykonanych potraw . Formularz ze zgłoszeniem uczestnictwa należy wypełnić tak, aby zawierał czytelne imię i nazwisko wraz z numerem telefonu i  mailem oraz pełna nazwę zakładu zgłaszającego swojego uczestnika. Wraz ze zgłoszeniem należy dokonać akceptacji treści niniejszego regulaminu w oświadczeniu.

Uwaga !
– Profesjonaliści 12 ekip, przygotowują 2 dania – makaron i II danie ( mięso lub rybę )
 
– Amatorzy 9 osób gotują 1 danie- makaron bezglutenowy

Dokumenty do pobrania Profesjonaliści:

Regulamin profesjonaliści 

Oświadczenie

Arkusz zgłoszeniowy 

Danie główne receptura

Makaron receptura

Dokumenty do pobrania Amatorzy

Regulamin Amatorzy 

Arkusz zgłoszeniowy Amatorzy

Oświadczenie