3. Ogólnopolski Konkurs Fotografii Kulinarnej

Opublikowano: 06-04-2016

Branża HoReCa ma ogromne oczekiwania wobec fotografów. Prawidłowo wykonane i przygotowane zdjęcie jest głównym narzędziem  marketingowym w rękach restauracji, hoteli oraz producentów produktów spożywczych,  portali i blogów oraz wydawnictw kulinarnych.

Nie musisz umieć gotować!  Liczy się pomysł i technika wykonania zdjęcia. Więc łapcie kategorie i puśćcie wodzę fantazji. Już nie możemy się doczekać, co tym razem wymyślicie!

Nagrody:
Aparat Fujifilm X-E2S z obiektywem XF27mm
Aparat Fujifilm X70
Aparat Fujifilm X-T10 z obiektywem XF27mm

oraz inne nagrody rzeczowe i niematerialne, których fundatorami są partnerzy konkursu.

Regulamin  http://www.kucharze.pl/konkursy/fotografia-kulinarna/fotografia-kulinarna-2016/regulamin-3-okfk

Karta zgłoszenia http://www.kucharze.pl/wp-content/uploads/2016/03/formularz_zgloszeniowy_foto2016.doc

Kontakt: foto@kucharze.pl

Głównym sponsorem 3 Ogólnopolskiego Konkursu Fotografii Kulinarnej jest Fujifilm!

Sponsorami kategorii są:
Dajar HoReCa – English breakfast/ amatorzy
Fusion Gusto Polska – Kiełki, zioła, kwiaty jadalne/ profesjonaliści i blogerzy
Morning – food for tomorrow – Pomidor/ profesjonaliści i blogerzy

Na fotografie czekamy do 1 czerwca 2016

Uroczysta gala finałowa odbędzie się 2 lipca 2016 na Zamku w Gniewie

Organizatorem OKFK jest Stowarzyszenie Kucharzy Polskich

komisja konkursowo foto 2016

Komisja konkursowa:

  • Jacek Bonecki – Fotograf i popularyzator fotografii, operator filmowy, producent telewizyjny i dziennikarz.
  • Joanna Czechowska – Fujifilm
  • Ewa Olejniczak – Szef kuchni restauracji w hotelach *****, pasjonatka kuchni azjatyckiej i zdrowego jedzenia
  • Krzysztof Szulborski – Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, redaktor naczelny „akademia kulinarna – od nauki do sztuki kulinarnej”
  • Beata Marcińczyk – redaktor naczelna Poradnika Restauratora
  • Małgosia Minta – reporterka Gazety Wyborczej i autorka MintaEats.com
  • Maciej Nowak – krytyk kulinarny i teatralny
  • Kaszamanna Studio – laureatki OKFK, specjalistki od wizerunku w gastronomii
  • Tomasz Deker – właściciel T.Deker Patissier & Chocolatier
  • Andrzej Polan – Szef kuchni, prowadzący programy kulinarne 
  • Olimpia Davies – laureatka OKFK, fotograf Artisan Food Photograpfy
  • Małgorzata Gajdowicz – Morning Food for Tomrrow
  • Krzysztof Kasprzak – Dajar HoReCa
  • Agnieszka Ochniak – Redaktor naczelna Papaja.pl
  • Natalia Lewandowska – Fusion Gusto

Zapraszamy do udziału