Kolacja Szefów Kuchni – SERCE DO GARÓW

Opublikowano: 12-12-2016

5 styczeń 2017 r.  początek godz. 18:00 – liczba gości – ok. 200.  Miejsce: Stadion Energa Gdańsk

„Kolacja Szefów Kuchni” –  jest to pierwsza z zaplanowanego cyklu Kolacji, przygotowana przez wyjątkowych, trójmiejskich Szefów.
Mają oni jeden cel – zarażać smakiem i pasją do gotowania a przy okazji namawiać do pomagania innym.

Na miejsce pierwszej kolacji wybrany został tutejszy Stadion Energa Gdańsk. Prestiżowa sala Stadionu posiadająca zewnętrzny taras z widokiem na płytę boiska zadowoli nawet najbardziej wymagającego Gościa.

plakata4

Motywem przewodnim Pierwszej Kolacji jest „Karnawał – Święto Trzech Króli”. Imprezę rozpocznie zaproszony poznański Szef – Ernest Jagodziński, który zaprezentuje gościom przekąskę „Amuse-bouche”.

Następnie na widoku zaproszonych gości przygotowane zostanie 5-daniowe autorskie menu (przekąska zimna, przekąska ciepła, zupa, ryba, mięso) stworzone przez Szefów w składzie: Philippe Abraham, Rafał Wałęsa, Jacek KoprowskiJacek Fedde, Jan Nawrocki, Paweł Dołżonek, Marcin Popielarz, Kamil Sadkowski, Damian Mazurowski, Adam Woźniak, Grzegorz Labuda, Łukasz Lewandowski,  którzy na co dzień szefują takim Restauracjom jak: Petit Paris, Biały Królik, Sztuczka, Sztuczka Bistro, Szafarnia 10, Restauracja Kubicki, 1611 Restaurant, Fedde Bistro czy Pałac Ciekocinko.
Kolacje zakończy deser przygotowany przez Tomasza Dekera.

Kolację wspiera również Przewodnik Gault&Millau Polska, które corocznie docenia i nagradza w/w Szefów prestiżowymi „Czapkami”, symbolizującymi smak, kreatywność i profesjonalizm. Zaproszony Ernest Jagodziński w tym roku otrzymał jedno z najwyższych wyróżnień nadawanych przez Przewodnik – uznany został Szefem Jutra 2016.

Również i tym razem cześć dochodu z Kolacji zostanie przekazany na cel charytatywny – dla Fundacji zajmującej się niedożywionymi dziećmi http://www.kawalek-nieba.pl/.  Na miejscu będzie można dodatkowo wspomóc Fundację, biorąc udział w wyjątkowych Licytacjach.

Kolacja jest drugim i nie ostatnim wydarzeniem z udziałem trójmiejskich Szefów. Odbywać się będzie w ramach założonej przez nich prawie rok temu Inicjatywy „Serce do Garów” https://www.facebook.com/sercedogarow/

Poprzednio, Szefowie wspomogli 5-letnią gdyniankę Jagódkę w jej powrocie do zdrowia po białaczce. Dzięki ich zaangażowaniu na konto małej Gdynianki wpłynęło prawie 7000 zł., które dziewczynce zapewniły parę miesięcy rehabilitacji.
Cena kolacji to 250 zł/ os.
Bilety można nabyć w restauracjach  Szefów: Petit Paris, Sztuczka, Fedde Bistro, Szafarnia 10, Pałac Ciekocinko, Biały Królik, Restauracja Kubicki, 1611 Restaurant.
Rezerwacji można natomiast dokonywać przez e-mail sercedogarow@gmail.com

Link do wydarzenia:  https://www.facebook.com/events/1197942650294688/