XII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny

Opublikowano: 25-07-2017

Program XII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny Święto Baraniny 12 sierpnia 2017

11 sierpnia piątek

Przyjazd i zakwaterowanie drużyn ekip startujących, gości i jury  w Mistrzostwach; hotel „Ziemowit”, pensjonat „Źródełko”, Sanatorium „Równica”; godzina 18.00

18.00 – 20.00 Kolacja

12 sierpnia sobota

„RM Gastro”

8.00. Obowiązkowa odprawa Jury i drużyn kucharzy  w „RM Gastro” ul. Sportowa 15a Ustroń.

9.00.  Oficjalne rozpoczęcie Mistrzostw Polski i start 1 drużyny

9.00-13.30. Prezentacje firm sponsorskich. RM Gastro

11.30-13.30 Lunch w „RM Gastro” dla uczestników i obsługi Mistrzostw

14.30 Zakończenie Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny RM Gastro

„Hotel Wilga”

10.00 Otwarty panel dyskusyjny: pt „Owca a Środowisko”.

12.00 Lunch „Niech cię zakole” 

Bliższe informacje poniżej.

Rynek: Święto Baraniny 

10.00 Ustawienie zagrody z owcami, stoisk dla artystów i rzemieślników. 

12.00 Oficjalne Rozpoczęcie Święta Baraniny. Wystrzał armatni,  trombita. Rynek Miejski

12.00 Rozpoczęcie Święta baraniny Rynek Miejski

12.00-14.00 Pokazy kulinarne 

12.00-18.00 Koncerty kapel góralskich; Hora, Gronie, Torka, Polandia.

13.00-13.30 Rozpoczęcie konkursu plastycznego dla dzieci,   „Owce w górach” biblioteka miejska

14.00-14.30 Archaiczne strzyżenie owiec.

15.00 Ogłoszenie wyników konkursu plastycznego dla dzieci „Owce w górach” 

16.00 Ogłoszenie wyników i rozdanie nagród  w konkursie XII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny.

12.00-17.00 Występ kapel góralskich 

Otwarty panel dyskusyjny w : 

„Hotelu Wilga” pt „Owca a Środowisko” odbędzie się w ramach dwunastej edycji „Święta baraniny” i XII Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny w Ustroniu, 

Komitet naukowo-organizacyjny konferencji:

Honorowi przewodniczący: 

prof. dr hab. Daniel Kadłubiec i prof. dr hab. Roman Niżnikowski

Przewodniczący: prof. dr hab. Bronisław Borys

dr hab. Marek Rembierz, dr Andrzej Wojcieszek

Lista drużyn zakwalifikowanych do XII Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny 12 sierpnia 2017 Ustroń.

  1. Dawid Zagrzywiec, Piotr Gipsiak, hotel  „COUTYARD by Marriott” Warszawa
  2. Przemysław Kopania, Diana Olechnowicz, rest.  „La Brasserie Moderne” Warszawa 
  3. Adam Kowalewski, Marcin Dembski, hotel „Zamek Gniew”
  4. Michał Kozłowski, Bartosz Fabiś, rest.  „Nifty No.20” hotel Puro Poznań
  5. Dmitr Petrov, Paulina Pustelnik, hotel „Qubus” Bielsko Biała
  6. Emil Klimas, Dawid Feist, rest.  „Cucina” Poznań

Drużyna rezerwowa; 

Przemysław Gościniak, Bartłomiej Kornacki , rest Pasja i Smak Chorzów

Zakwalifikowanym drużynom gratulujemy i życzymy końcowego sukcesu.

Do boju brać kucharska !!!

ramka_partnerska_2017