Krok po kroku z Robertem Sową!

Opublikowano: 28-04-2016

Spotkanie towarzyszące premierze nowej książki Roberta Sowy odbyło się wczoraj w Restauracji N 31 w Warszawie. Na premierę przybyło wielu znanych dziennikarzy, zacnych Szefów Kuchni , osób z branży oraz Przyjaciół. Restauracja pękała w szwach. Krótka konferencja prasowa podczas której Robert opowiedział o swojej książce. Książka przygotowana z myślą głównie o kobietach, które pragną gotować w domu , ale bez skomplikowanych technik i składników. Jak powiedział :”zwykle przepisy Szefów są skomplikowane i zawierają mnóstwo składników, których zakup często graniczy z cudem. Ta książka ma krok po kroku pomóc w przygotowaniu dań w domowym zaciszu”. 

; "Krok po kroku z Robertem Sowa" - promocja ksiazki Roberta Sowy wydanej przez Edipresse Ksiazki, N31 restaurant&bar, Warszawa, 2016.04.27; fot. Krzysztof Jarosz / EPOKA

;
„Krok po kroku z Robertem Sowa” – promocja ksiazki Roberta Sowy wydanej przez Edipresse Ksiazki, N31 restaurant&bar, Warszawa, 2016.04.27;
fot. Krzysztof Jarosz / EPOKA

 

120 przepisów zebranych przez dwa – trzy ostatnie lata pracy Roberta i jego pracowników. Cyt: „Jest to przeniesienie restauracji do domu  i wprowadzenie prostych technik gotowania. Tak prosto jeszcze nie było. Książka ma być do gotowania , a nie tylko do oglądania”

———————————————————-

Robert Sowa jest prawdziwym autorytetem w dziedzinie kulinariów. Jako właściciel autorskich restauracji, na co dzień potwierdza swój kunszt znakomitego kucharza i propaguje kuchnię polską w nowej odsłonie. Swoją miłością do gotowania i jedzenia zaraża innych – teraz również poprzez książkę „Krok po kroku z Robertem Sową”, w której zawarł oryginalne receptury na wykwintne, zdrowe i pachnące ziołami potrawy. Dzięki nim każdy kucharz i kucharka, nawet dopiero rozpoczynający swoją kulinarną przygodę, bez trudu odtworzą smaki proponowanych dań oraz osiągną sukces w kuchni.

Mam nadzieję, że będziecie przygotowywać potrawy wspólnie ze mną „krok po kroku”, a książka będzie dla Was miłym drogowskazem na kulinarnej drodze, pełnej radości i smaku.

„Krok po kroku z Robertem Sową” to propozycja dla tych, którzy lubią proste, ale niebanalne dania. Robert Sowa zadbał, by zaproponowane składniki były najlepsze jakościowo, łatwo dostępne i wzbogacające smak. Przy każdym przepisie znajdują się symbole informujące o stopniu trudności i potrzebnym czasie na przygotowanie. Dodatkowo zadanie ułatwią zdjęcia ilustrujące poszczególne etapy wykonania potrawy.

Na miłośników tradycyjnej polskiej kuchni czekają przepisy na m.in. bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami, flaki drobiowe z borowikami i suszonymi pomidorami, kluski śląskie z sosem grzybowym czy leczo. Nie zabrakło także bardziej egzotycznych i wyszukanych propozycji – na czerwono-czarną pastę z anchois i kaparami, spring rollsy warzywne z pikantnym guacamole czy śródziemnomorskie krokiety z serem feta i szpinakiem. Robert Sowa nie zapomniał także o wegetarianach – warto spróbować sałatki z makaronem i suszonymi pomidorami, pierogów ze szpinakiem i kurkami czy sałatki z cykorii i mandarynek. Na deser autor proponuje m.in. bezglutenowe ciasto czekoladowe, szybką tartę czekoladową z kiwi, karpatkę i szarlotkę. Dzięki różnorodnym recepturom, książka „Krok po kroku z Robertem Sową” pozwoli zarówno urządzić tradycyjny rodzinny obiad, jak i zaskoczyć znajomych oryginalnymi przekąskami na przyjęciu.

O autorze: 

Robert Sowa – kucharz, restaurator i autorytet w dziedzinie sztuki kulinarnej. Kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Propagator kuchni polskiej w nowej odsłonie. Swój kulinarny kunszt potwierdził w wielu znanych programach telewizyjnych i audycjach radiowych. Aktualnie prezentuje swoje dania w programie „Moj przepis na” na antenie telewizji Polsat. Autor książek kulinarnych m.in. „Cztery pory roku”, „Życie kocha jeść”, „Esencja smaku”. Właściciel autorskiej restauracji „N31 restaurant&bar” przy ulicy Nowogrodzkiej 31 w Warszawie oraz Studia Kulinarnego Roberta Sowy. Laureat wielu nagród m.in. Oskar kulinarny, Gentleman Roku, wyróżniony Złotym Medalem Polskiego Klubu Biznesu. Juror wielu konkursów kulinarnych oraz pomysłodawca i twórca „Kulinarnego Talentu” jednego z najbardziej medialnych konkursów dla młodych kucharzy. Pozytywny pracoholik, bo kocha gotować i… jeść!

; "Krok po kroku z Robertem Sowa" - promocja ksiazki Roberta Sowy wydanej przez Edipresse Ksiazki, N31 restaurant&bar, Warszawa, 2016.04.27; fot. Krzysztof Jarosz / EPOKA

;
„Krok po kroku z Robertem Sowa” – promocja ksiazki Roberta Sowy wydanej przez Edipresse Ksiazki, N31 restaurant&bar, Warszawa, 2016.04.27;
fot. Krzysztof Jarosz / EPOKA