CHEFS ONLY

Opublikowano: 08-05-2017

chefs

Wiosenne CHEFS ONLY już coraz bliżej. Uczestnikom przypominamy jak organizatorzy oraz gospodarz wydarzenia hotel Almond Business & SPA w Gdańsku zaplanowali dla Was czas.

Co w programie?
Najważniejszą atrakcją spotkania będzie wspólny połów ryb.

60 szefów kuchni i cukierni wypłynie rano kutrami na Bałtyk, aby złowione ryby wykorzystać po południu do przygotowania autorskich dań.
RAMOWY PLAN DNIA:
• 5:00- 5:50 poranna kawa, pobranie kubków termicznych z kawą i śniadaniówek przez uczestników
• 5:50- 6:00 zbiórka przed hotelem
• 6:00 wyjazd autokarami do Władysławowa do portu.
• 6:45-7:00 pobranie sprzętu, wypłynięcie w morze
• lunch w trakcie rejsu
• 14:00 powrót z portu do hotelu
• 15-17 obiad w hotelu, odpoczynek
• 17:00- 20:00 wspólne gotowanie w grupach
• 20:30 – 4:00 kolacja, grill, wieczorna zabawa przy muzyce.
• śniadanie do 12:00.

Szefowie kuchni i cukierni którzy otrzymali zaproszenia mają zapewniony nocleg z 15/16 maja oraz wyżywienie. Nie zapewniamy parkingu, ale zachęcamy do skorzystania z prywatnego parkingu po drugiej stronie ulicy.

Pamiętajcie o zabraniu odpowiedniego ubrania na rejs kutrami. Wypłyniemy bez względu na pogodę. Wszystkie pozostałe niezbędne rzeczy: prowiant, sprzęt wędkarski otrzymacie od organizatorów. Alkohol nie złagodzi choroby morskiej, ale na pewno pomoże jej uniknąć ponieważ osoby po spożyciu alkoholu nie będą mogły ze względów bezpieczeństwa wejść na pokład.

Osobom towarzyszącym pozwólcie zostać w domach. Wydarzenie ma charakter zamknięty i osoby, które nie zostały zgłoszone nie będą mogły uczestniczyć w wieczornym bankiecie.

Do zobaczenia 15 maja w hotelu Almond o 5:50 rano :)

Organizatorzy! 

*******

Pierwsze głośno komentowane przez media i jedno z najbardziej pożądanych w branży wydarzeń odbyło się w Mikołajkach w październiku 2014 r, pod hasłem Chefs Only. Od tego czasu grupa szefów kuchni i cukierni z całej Polski spotyka się co roku jesienną porą, by w swobodnej atmosferze wymieniać doświadczenia i umacniać relacje.

Organizatorzy wydarzenia idą krok do przodu i zapowiadają wiosenną edycję spotkania szefów kuchni i cukierni, która odbędzie się już 15 maja, w hotelu Almond Business & SPA w Gdańsku, pod hasłem „gotowanie na styku morza i lądu”.

Najważniejszą atrakcją spotkania będzie wspólny połów ryb. 60 szefów kuchni i cukierni wypłynie rano kutrami na Bałtyk, aby złowione dary morza wykorzystać do przygotowania autorskich dań. Szefowie kuchni i cukierni podzielą się także inspiracjami na przygotowanie doskonałej jakości wołowiny oraz wykorzystają polskie produkty regionalne. Będzie twórczo i niebanalnie.

Wykorzystamy produkty najwyższej jakości pochodzące z morza oraz lądu. Będziemy bazować na naturalnych produktach, co nie oznacza gotowania dietetycznego. Stawiamy na smażenie, wędzenie i grillowanie, czyli wszystkie techniki, które znajdą się w propozycjach menu na nadchodzące wakacje. Cukiernicy także będą mieli pole do popisu – przygotują desery inspirowane naturą.

Kontynuując tradycje z ubiegłych lat zaprosimy uczniów szkół gastronomicznych, którzy będą mieli okazję obserwować pracę profesjonalnych kucharzy i cukierników oraz spróbować przygotowanych przez nich dań.

Wydarzenie zwieńczymy wspólną kolacją i rozmowami do białego rana.