Gdańsk – najsmaczniejsze miasto Polski!
Opublikowano: 18-09-2015
Już czwarty raz Gault&Millau Polska sprawdzi co się stanie gdy 100 najlepszych szefów kuchni z regionu spotka się w jednym miejscu. Otóż będzie pysznie! Tym razem mistrzowie noża z Pomorza i Kujaw, Mazur, Suwalszczyzny i Podlasia przybędą do Gdańska.
Absolutna śmietanka polskiej gastronomii spotka się 21 września w Restauracji Mercato w Hotelu Hilton. To gwarancja niezapomnianych doznań smakowych i wizualnych Są to absolutni wirtuozi w swojej profesji.
To już czwarte, ostatnie w tegorocznej edycji spotkanie w ramach „Gault&Millau Tour”.
Dotychczasowe spotkania odbyły się w Warszawie, Poznaniu i Krakowie. Na każde ze spotkań są zapraszani szefowie kuchni z danego regionu reprezentujący restauracje, które w tym sezonie znalazły się pod czujnym okiem inspektorów Gault&Millau. Samo zaproszenie jest już dla szefów kuchni dowodem uznania.
Spotkanie Gault&Millau Tour jest forum poznania się, wymiany doświadczeń, źródłem kulinarnych inspiracji.
Misją Gault&Millau Polska jest nie tylko promocja szefów kuchni, pracujących nad pielęgnowaniem tradycyjnych polskich smaków, to także propagowanie świetnej jakości produktów i ich producentów. Naturalne bogactwo flory i fauny daje niezwykłe możliwości, z których utalentowani kucharze potrafią korzystać.
Najlepszym w danym regionie szefom kuchni zostaną przyznane nagrody w pięciu kategoriach:
- Szef Roku
- Szef Jutra
- Młody Talent
- Kobieta Szef
- Kuchnia Tradycyjna
Podobnie jak na Madrid Fusion, wszyscy laureaci zaprezentują swoje popisowe dania, a goście będą mogli nie tylko je oglądać, ale także ich skosztować.
Nazwa: Gault&Millau Tour Gdańsk
Termin: 21 września 2015r.
Miejsce: Restauracja Mercato, ul. Targ Rybny 1, Gdańsk
Nasi Partnerzy: KitchenAid, Siemens, Gaggenau, G.H. Mumm, Martell, Nespresso, Barry Callebaut, Makro, Winterhalter, Gastro Magic Service