Już wkrótce Alimentaria 2018!

Opublikowano: 14-03-2018

Międzynarodowe targi Alimentaria 2018, które odbędą się w Barcelonie w dniach 16 – 19 kwietnia należą do ścisłej czołówki najważniejszych targów żywności, napojów i gastronomii na całym świecie. To ważna dla przemysłu spożywczego platforma biznesowa, dająca rzadką okazję skupienia w jednym miejscu przedstawicieli tak wielu krajów i specjalizacji. Na powierzchni ponad 100 000 m2 zaprezentowane zostaną m.in. wystawy Hostelco, Międzynarodowa Wystawa Wyposażenia dla Restauracji, Hoteli i Mass Catering. Organizator zapowiada, że swoje usługi i produkty zaprezentuje około 4500 wystawców i ponad 150 000 zwiedzających – reprezentantów branży. W roku ubiegłym 11% gości zagranicznych pochodziło z USA, a w tym roku liczba ma być jeszcze wyższa. To obiecująca perspektywa dla wystawców, poszukujących rynków zbytu poza Europą. 

Alimentaria to także miejsce zaawansowanych rozmów handlowych, debat i szkoleń oraz wspólnej pracy nad udoskonaleniem innowacyjności i jakości gastronomii. Omawiane będą zatem bieżące trendy oraz opracowywane powiązania między przemysłem spożywczym, gastronomicznym i turystycznym. W obszarze The Alimentaria Experience odbędzie się ponad 200 warsztatów, degustacji i pokazów gotowania z wybraną grupą szefów kuchni, którzy są właścicielami w sumie blisko 40 gwiazd Michelin. Natomiast Vinorum Think zaprasza do spotkania z najlepszymi, międzynarodowymi ekspertami win: Jancis Robinson, Nick Lander i Eric Asimov. Organizatorzy zapewniają wiele więcej interesujących paneli, promujących internacjonalizację, innowacyjność, gastronomię i specjalizację sektorową. Głównym przesłaniem targów Alimentaria jest zwielokrotnienie możliwości biznesowych.

Więcej na stronie: http://www.alimentaria-bcn.com/