Właśnie trwa L’Art de la cuisine Martell 2015

Opublikowano: 12-01-2015

Z wielką przyjemnością informujemy, iż  firma Wyborowa Pernod Ricard Polska wraz z marką Martell oraz Grupa ANDERS podjęły decyzję o kontynuacji  współpracy i wspólnej organizacji XIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej  L’Art de la cusine Martell. Wielkim zaszczytem i honorem będzie dla nas gościć Państwa w murach tego niezwykłego miejsca  w dniach 27.02 – 01.03.2015 r.

martell.new.logo

ds.martell

 

Jury Techniczne i Degustacyjne: Aleksandra Sowa, Andrzej Bałdyga, Paweł Oszczyk, Adam Chrząstowski, Jarosław Walczyk, Marek Widomski, Tomasz Deker, Grzegorz Labuda, Krzysztof Szulborski, Grzegorz Kazubski, Jarosław Uściński, Tomasz Dziura i Łukasz Pielak.

Jury Koneserów: Tomek Kozłowicz, Bogdan Kalus, Jarek Kowalski, Andrzej Szumowski, Jean – Jacques Regnau

Lista Uczestników zakwalifikowanych do konkursu:

  1. Krystian Pełka i Grzegorz Marzejon , Villa & Restauracja Antonina – Sopot
  2. Artur Szwacki i Adam Ronka, Restauracja Cucina City Park – Poznań
  3. Krzysztof Bielawski i Patryk Stanewicz , Restauracja Szeroka – Toruń
  4. Adam Piechaczek i Sebastian Demakin, Hotel Alter- Lublin
  5. Michał Seyda i Anna Solarz, Hotel Bukovina ****- Bukowina Tatrzańska
  6. Jakub Walczak i Tomasz Zderenka , Restauracja Enjoy Platinum Palace Residence- Poznań
  7. Wojciech Żółtowski i Adrian Mira, Restauracja LaLo- Ostróda
  8. Filip Stępień i Dawid Ślęczka, Hotel Galaxy Restauracja Andromeda – Kraków
  9. Kacper Kosewski i Kamil Stachowiak, Restauracja NOLITA – Warszawa
  10. Dariusz Kuduk i Andrzej Fiołek, Hotel Grand Sal Wieliczka – Wieliczka
  11. Dominik Karpik i Marcin Milda, Restauracja Mercato Hilton – Gdańsk
  12. Piotr Czarnynoga i Krzysztof Mesjasz, Restauracja „Wodna Wieża” – Pszczyna
  13. Karol Zdebski i Piotr Skrzypoń, Pałac Goetz Boutique Hotel & SPA – Brzesko
  14. Piotr Pawłowski i Tomasz Janczewski, Andel’s Hotel -Łódź
  15. Wiesław Bujalski i Łukasz Ptaszyński, Hotel Monopol -Katowice
  16. Daniel Olas I Dawid Szkudlarek, Hotel Zdrojowy PRO VITA i Folwark Folińscy – Kołobrzeg

 

 MARTELL

To uznana na całym świecie marka, najbardziej szlachetnych wyrafinowanych w smaku koniaków pochodzących z południowo – zachodniej Francji, których historia powstania sięga 1715 roku.  W całej gamie produktów odnajdziemy takie trunki jak:  Martell VS, Martell VSOP, Martell XO.

FORMUŁA KONKURSU

L’Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju, organizowany od 12 lat  w wyjątkowych miejscach. Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany koniak). Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2015 organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie.

W konkursie bierze udział 16 ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce. Zgodnie z regulaminem zawodnicy wystąpią w czterech odsłonach na specjalnie przygotowanych do konkursu stanowiskach.  Na przygotowanie każdego  dania kucharze będą mieć 1 godzinę.

Podczas konkursu potrawy oceniane są przez trzy zespoły jury – pierwszy to JURY TECHNICZNE, , w którym zasiądą największe autorytety sztuki kulinarnej w Polsce oraz JURY DEGUSTACYJNE  złożone z Szefów Kuchni. To pierwsze jury oceniać będzie potrawy wg zgodności z regulaminem konkursu, tj. pod kątem sposobu przyrządzenia potrawy, podania i samego jej smaku. Trzeci zespół to JURY KONESERÓW, które przyznaje swoją osobną nagrodę. Tylko ocena Jury Technicznego i Degustacyjnego nominuje do Kulinarnego Pucharu Polski.

W PROGRAMIE M.IN:

27.02.2015 R.

* odprawa uczestników

* ekscytujący wieczór w podziemiach

28.02.2015 R.

* konkurs kulinarny na zamkowym dziedzińcu

* prezentacje sponsorskie

* warsztaty kulinarne

* gala na zakończenie konkursu

REGULAMIN KONKURSU DO POBRANIA

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY DO POBRANIA

UWAGA! – Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 15 lutego 2015 roku. Termin uważa się za zachowany w przypadku wysłania e-maila najpóźniej w tym dniu, bądź listu z datą stempla pocztowego nie późniejszą niż 12 lutego 2015 roku.

martell2015new

centra.sokolow
centra.sokolow2

Za PR konkursu odpowiada agencja SmartenPR
www.smartenpr.pl
smartenPR_logo