Mistrzostwa Polski w przyrządzaniu Ślimaków

Opublikowano: 24-06-2016

Decyzją sędziów zostało wybranych  9 drużyn, które wezmą udział w finałowych rozgrywkach:

I Mistrzostwach Polski w Przyrządzaniu Ślimaków 

1 Hotel Tristan****            Kornel Winiarski/Angelika Szymborska 

2 Hotel Trzy Wyspy***      Paweł Pniewski/Bartosz Pawłowski

3 Hotel St Bruno ****        Paweł Pyra/Adam Gajownik 

4 Kredens Smaków             Damian Radziszewski/Ula Ruszewska 

5 Hotel Spa Laskowo/Restauracja Czerwona   Paweł Kaczmarek/Paweł Ferenc 

6 Restauracja Lumaca Olsztyn Adrian Gabryszak/Maciek Jaworski 

7 Restauracji Family Cafe/ Restauracji Avocado  Marcin Kaczmarek-Pielin/ Grzegorz Filozof

8 Restauracja Szafarnia10  Radosław Gierałtowski/Łukasz Jabłoński 

9 Restauracja Mortabello Michał/Kaczmarek/Grzegorz Lenbiega 

slimaki juroży

Skład Jury:

Przewodniczący: Zenon HołubowskiMi

Jury Techniczne: Piotr Bassara, Robert Głyda, Sebastian Schrom

Jury Degustacyjne: Joseph Seeletso, Krzysztof Gawlik, Arleta Żynel, Wiesław Bober,

Jury V.I.P Mariola Piłat Skalmowska, Grzegorz Skalmowski 

Dokładne informacje o całym wydarzeniu znajdziecie w regulaminie, prosimy o zapoznanie się z szczegółami i zasadami. W razie potrzeby prosimy o kontakt:

Event Manager: Daniel Twardo: 721 966 198 biuro@creatorsmakow.pl

 Event Manager: (Euro Chef) Marek Kropielnicki 501 128 798 marcoblue@o2.pl

Zrzut ekranu 2016-06-24 o 09.21.47

Program Mistrzostw

9 lipca 2016 r sobota

godz 16.00 zakwaterowanie uczestników

godz 18.00 odprawa sędziów i ekip biorących udział w konkursie (preludium na temat ślimaków) omówienie konkursu, losowanie ekip i stanowisk

godz 19.30 wydawanie ślimaków

godz 20.00-23.00 kolacja chata grillowa

10 lipca 2016 r niedziela

godz 6.00 do 11.00 śniadanie

godz 8.30 przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich

Przedstawienie składu sędziowskiego, przedstawienie startujących ekip

godz. 8.50 wejście na stanowiska pierwszych ekip

godzi. 9.00-15.00  KONKURS KULINARNY

godzi. 9.00-15.00 live cooking, pokazy na stanowiskach sponsorów, premiera książki ”Ślimaka Kulinarna Podróż”

godz. 19.00 Gala Dinner

Ogłoszenie wyników konkursu oraz wręczanie nagród

Zabawa do białego rana

11 lipca 2016 r  poniedziałek

godz 6.00-11.00 śniadanie w hotelu

do godz 12.00 wymeldowanie z hotelu

Zrzut ekranu 2016-06-24 o 09.21.55