Nadchodzące wydarzenia?

Opublikowano: 14-01-2018

Ice Gastro Magic – Król lodu

Lód jest stałym bywalcem właściwie każdego wydarzenia, na którym pojawiają się napoje, alkohol, czy serwowane na nim dania. Potrzebują go wszyscy, dlatego dobrze wiedzieć, że firma Ice Gastro Magic z siedzibą w centralnej Polsce posiada w swojej ofercie właściwie wszystko, co jest potrzebne, by z powodzeniem zorganizować nawet największy event z udziałem lodu. Firma dowiezie we wskazane miejsce lód w kostkach, kulach, sześcianach, kruszony, a także lód suchy oraz kieliszki, szklanki i bloki lodowe. Jeśli duże ilości lodu sprawiają kłopot z przechowywaniem, IGM może wypożyczyć pojemniki termoizolacyjne oraz zamrażarki w wielu wariantach pojemności. To nie wszystko! Ów król lodu posiada kompleksowe wyposażenie w cały barmański sprzęt, w skład którego wchodzą różne rodzaje szkła, shakerów, wiaderek itp., ale można wypożyczyć również większy sprzęt, jak wózki, czy barki. Warto zapamiętać.

— 

Smakuj Trójmiasto – Asian Edition

W Trójmieście 18 lutego w gdańskiej Galerii Metropolia będzie miała miejsce kolejna odsłona Festiwalu kulinarnego Smakuj Trójmiasto, któremu patronuje prezydent miasta Gdańska. Organizator, agencja marketingu kulinarnego Food Brand postawiła nie po raz pierwszy na kuchnię azjatycką, która cieszy się dużą popularnością wśród licznych uczestników. I tym razem czekać będą na nich trójmiejskie restauracje, serwujące specjały kuchni tajskiej, indyjskiej, chińskiej, wietnamskiej, libańskiej, marokańskiej, gruzińskiej, sushi. Wśród stoisk wielu wystawców znaleźć będzie można również orientalne przyprawy, herbaty, sosy, dalekowschodnie słodkości, azjatyckie makarony itp. Zapowiada się prawdziwa uczta dla entuzjastów kuchni azjatyckiej.

Czwarta edycja Gout de France/Good France 2018

21 marca 2018 roku obchodzić będziemy po raz czwarty święto francuskiej kuchni – Gout de France/ Good France. Szefowie kuchni z pięciu kontynentów mogą włączyć się w wydarzenie, bez względu na to, czy reprezentują słynną restaurację, czy mały lokal. Zapisy są przyjmowane poprzez stronę: http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register. Tu nie liczy się cena, ale ważne, by zgłoszenie składało się koniecznie z takich pozycji, jak: aperitif, przystawka, danie główne, deska serów, deser, francuskie wina i szampany. Kolacja ma być „hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej”, a tegoroczna edycja skupia się wokół promowania walorów francuskich win i napojów alkoholowych. W 2017 roku w Gout de France/ Good France wzięło udział 159 restauracji z Polski i 2100 na całym świecie.

Roztańczony Johnny Rockets w Polsce

Lotnisko Chopina zyskało nowe, tętniące pozytywną energią miejsce, jakim z całą pewnością jest lokal z tańczącą obsługą. Tak niestandardową koncepcję prowadzenia biznesu gastronomicznego przyjęła słynna amerykańska restauracja Johnny Rockets, posiadająca ponad 30-letnie doświadczenie oraz ponad 320 punktów na pięciu kontynentach. Na warszawskim lotnisku 10 stycznia został otwarty pierwszy lokal sieci, serwujący hamburgery, frytki, świeże kanapki oraz koktajle. Podobnie, jak na całym świcie i tu zespół uśmiechniętych pracowników będzie co jakiś czas umilał pobyt pokazami tańca.