SAND VALLEY GOLF RESORT w Pasłęku

Opublikowano: 29-10-2016

Listopadowe ślimakowe święto dla blogerów w Restauracji FINKA na polu golfowym SAND VALLEY GOLF RESORT w Pasłęku

ZERWANE – tak nosił nazwę konkurs zorganizowany przez Europejski Festiwal Smaku w Lublinie. Nagrodą dla najlepszych przepisów wśród blogerów był. m.in. 3 dniowy pobyt na farmie ślimaka SNAILS GARDEN oraz w luksusowym ośrodku jakim jest pole golfowe SAND VALLEY GOLF RESORT w Pasłęku.

Przepisy ZERWANE polegały na nadesłaniu najlepszych przepisów miały przywrócić ideę kuchni żyjącej w symbiozie z naturą. Organizatorzy poprosili o nadesłanie przepisów, których przynajmniej jeden składnik wyjściowy był pozyskany samodzielnie, wytworzony lub pochodzący z grządki. Mogły to być np. grządka ogrodowa, działkowa, balkonowa, zaprzyjaźniona, rodzinna, sąsiedzka. Uczestnik konkursu mógł zerwać jabłka w sadzie lub porzeczki w ogrodzie, sam wydoić kozę w gospodarstwie agroturystycznym, gdzie spędza wakacje lub własnoręcznie uklepać masło albo zrobić ser. W ten sposób Europejski Festiwal Smaku w Lublinie przybliżył ideę „Kuchni prosto od człowieka” poprzez zachętę do zaangażowania i zbliżenia się do przyrody, rytmu natury, ziemi, pracy rąk i karmienia bliskich tym, co sami wytwarzamy. Konkurs nawiązał do myśli Erika Wolf, prezesa World Food Travel Association: „Turystyka kulinarna jest unikalna i niezapomniana, jest doświadczaniem, w którym obowiązuje zasada: To nie tylko posiłek, ale również wspomnienie”.

Jedną z nagród dla wygranych blogerów kulinarnych był 3 dniowy pobyt na farmie i przetwórstwie ślimaków w SNAILS GARDEN oraz pobyt w luksusowym ośrodku SAND VALLEY GOLF RESORT w Pasłęku. Blogerzy wezmą udział w warsztatach kulinarnych, potrenują grę w golfa oraz spędzą kilka wspaniałych dni w domkach z sauną. Nie ma nic lepszego niż takie zakwaterowanie w jesienne chłodniejsze dni.

Przybyli goście 10 listopada na pole golfowe w SAND VALLEY GOLF RESORT w Pasłęku będą mieli okazję posmakować dań przygotowanych ze ślimaka przez jednych z lepszych kucharzy i blogerów w Polsce. 

Na kucharzy czekają komfortowe warunki do przygotowania potrawa w nowo otwartej Restauracji FINKA na polu golfowym, która imponuje swoim wyglądem i nowoczesnością.

Na polu golfowym czas płynie relaksująco i powoli. Ślimak świetnie w takim otoczeniu smakuje!

Patronat medialny i relację wideo z tego wydarzenia przygotuje Redakcja bogatyelblag.pl. Będzie to też premiera nowej akcji promującej ślimaki w całej Polsce o czym powiemy już wkrótce.