TBC AWARDS 2017 WARSAW

Opublikowano: 15-05-2017

The most famous Social Network awards in the world

The Best Chef to innowacyjny, stosunkowo młody projekt, który stał się fenomenem social media na skalę światową 

 Sama idea łączy ludzi, którzy swoje serce przelewają we wspaniałe dania. 

Celem The Best Chef jest tworzenie prezentacji najlepszych szefów kuchni na świecie. Skrupulatny wybór najlepszych kucharzy odbywa się przy pomocy prestiżowego zespołu, tworzonego przez jury skłądające się z blogerów, dziennikarzy zawodowych i kucharzy,
z którymi prowadzimy współpracę.

Po raz pierwszy rozdanie nagród odbędzie się w Polsce! Już 16 maja zapraszamy na galę uwieńczającą pracę wschodzących gwiazd świata gastronomii do Reduty Banku Polskiego w Warszawie. THE BEST CHEF RISING STAR 2017

W jury zasiądą:

Wojciech Modest Amaro (1 gwiazdka Michelin)

Jako pierwszy Chef kuchni w Polsce zdobyl wyróżneinie gwiazdką przewodnika Michelin. Własciciel niezwykłej restauracji Atelier Amaro. Jest to jego osobista pracownie, gdzie inspirując się sezonowymi darami natury Polski, tworzy niepowtarzalne dania. 

Stephane Buron  z Francji (2 gwiazdki Michelin) 

Zdobywca nagrody „Meilleur ouvrier de France” oraz Taittinger International, który może poszczycić się 30- letnim doświadczeniem. W 1987 roku przyjechał do Courchevel, z solidnym i eklektycznym doświadczeniem w pracy w Wielkim hotelu Bragard w Gérardmer. Od tamtej pory pracuje w zwespole składającym się z najlepszych kucharzy. 

Paulo Airaudo z San Sebastian  (1 gwiazdka Michelin) 

Genialny hiszpański Szef Kuchni, który zdobywał doświadczenie m.in. w Peru, Meksyku, Polsce czy Włoszech. Obecnie prowadzi restaurację Amelia w San Sebastian- mieście z największą liczbą restauracji nagradzanych gwiazdkami Michelin zaraz po Kyoto w Japonii. Sam Paulo pragnie tworzyć dania, które zostawią za soba odpowiednie wspomnienie, pragnienie aby skosztować jeszcze raz.

O godz.17:00 Na Gości czekać będzie Live Cooking Show z udziałem najlepszych młodych talentów wybranych przez The Best Chef. Przygotują oni finałowe dania, które zostaną zaprezentowane jury.

Tegoroczni laureaci:

Bryan Francisco – Kolumbia

Giakomo Monzali – Włochy

Günter Paffendorf- Holandia

Tadashi Takayama – Japonia

Rafał Koziorzemski – Polska

MIĘDZYNARODOWY LIVE STREAM

O godz. 19:00 Kolacja dla 200 osób z zaproszeniami VIP, prowadzona przez nagradzanych gwiazdkami Michelin Włoskich Szefów Kuchni pod wodzą Szefa Kuchni Giorgio Diana

5 daniowe Tasting menu z doborem win w cenie 350 PL

Część z zysków The Best Chef przekaże na pomoc potrzebującym dzieciom.

25 października o godz.: 16:00 w Reducie Banku Polkskiego w Warszawie odbędzie się rozdanie nagród w kategoriach:

TOP 300 WORLD SELECTION
The Best Chef  LADY 2017
The Best Chef  PASTRY 2017
T The Best Chef  FOODART 2017
The Best Chef  CityGourmet 2017

Kryteria wyboru Szefów Kuchni w 2017 roku będą opierać się na ocenie wykorzystanych nowatorskich metod i artystycznej prezentacji. 

Oceny dokona 300 Chefów kuchni, blogerów, fotografów, dziennikarzy
oraz 1 500 000 „i likes” od fanów social media

Poniżej znajdzie pani nasze najświeższe statystyki Social Media. Zapraszam do odwiedzenia naszego profilu: https://www.facebook.com/thebestchefawards

12