Ulala Chef chcesz kupić kolację Walentynkową ?

Opublikowano: 25-01-2016

Ulala Chef w masowych mediach

Mamy ostatnio dobrą passę w mediach. To mnie bardzo cieszy, bo chciałabym, żeby o Ulala Chef dowiedziało się jak najwięcej osób. Grudzień i styczeń zaobfitowały pięknie! Wiele z tych rzeczy dzieję się dzięki Waszej bezinteresownej pomocy – to Wy inspirujecie innych opowiadając im o projekcie. Zarażacie ich ideą, a to potem wraca w postaci pytań od dziennikarzy. Dziękuję Wam.

Na początku miesiąca udzieliłam wywiadu dziennikarzowi z natemat.pl, Krzysztofowi Majakowi. Artykuł przeczytało naprawdę wielu ludzi! Można go było, oprócz znalezienia w sieci, zobaczyć nawet na video-billboardach w warszawskim metrze, o czym donieśli mi znajomi! Również branżowy portal NewsGastrpo.pl go ostatnio przedrukował. Od teraz fraza #SiedziałaNaKanapie (jako symbol genezy Ulala Chef) będzie miała dla mnie szczególne znaczenie.

Artykuł o Ulala Chef zamieścił też internetowy portal InnPoland – serwis poświęcony innowacjom, biznesowi i startup’om – choć nie mogę się zgodzić z zawartą w nim tezą, że w Ulala zarabiamy na lenistwie. Nigdy nie nazwalibyśmy naszych Klientów leniwymi!! – cieszymy się, że, tak jak my, chcą doświadczać doznań kulinarnych, odkrywać nowe smaki, poznawać z bliska naszych utalentowanych chefów i spędzać w ten sposób czas z przyjaciółmi i rodziną 🙂 Również Aktivist zamieścił o nas krótki tekst.

Kilka dni temu, w najnowszym numerze kolorowego magazynu Prestiż Trójmiasto opublikowano wywiad ze mną na temat projektu, autorką wywiadu jest Klaudia Krauze, a rozmawiałyśmy w grudniu przy okazji mojego wystąpienia na Creative Morning w Gdańskim Inkubatorze Przedsiębiorczości Starter. Magazyn właśnie trafił do bezpłatnej dystrybucji w restauracjach, kawiarniach i innych punktach usługowych w Trójmieście.

Ulala Chef w TVN

A już w najbliższy piątek przed południem, 29 stycznia, zobaczycie Ulala Chef w Dzień Dobry TVN. Kilka dni temu odwiedziła nas ekipa TVN, by przyjrzeć się projektowi z bliska i zrobić materiał video z jednej z naszych kolacji. Wybraliśmy kolację dla 8 osób w pięknym domu naszych przyjaciół i Klientów – Karoliny i Bartka Dobrzyńskich. 

Zrzut ekranu 2016-01-25 o 20.51.53

Swoje menu a w nim przegrzebki, jagnięcinę i deser z kremem z pistacji zaserwował chef Tomek Janczewski. Zobaczcie zdjęcia z tego dnia, i bądźcie z nami przy telewizorach (a kto nie posiada – to przy ekranach komputerów) już za kilka dni, żeby zobaczyć efekt końcowy!!! 

Zrzut ekranu 2016-01-25 o 20.51.57

Działamy w Krakowie i na Śląsku

Zapraszam Was do obejrzenia ofert dwóch pierwszych naszych chefów z Krakowa – Aleksandra Kotarby i Marcina Chmiela, których testowaliśmy na kolacji próbnej w grudniu w podkrakowskiej Naramie. 

Zrzut ekranu 2016-01-25 o 20.52.06

Tydzień temu przetestowaliśmy dwóch następnych chefów – Mateusza Wojniusza (Kraków) i Mateusza Czekierdę (Bielsko-Biała) – szykujemy już dla Was ich oferty menu do naszego serwisu. Zdjęciową relację z tego wieczoru pokażę Wam następnym razem, a tymczasem zobaczcie krótkie wideo z przygotowywania deseru autorstwa Mateusza Wojniusza ze wsparciem Mateusza Czekierdy. 

A już na początku lutego kolejna testowa kolacja w Krakowie i dwóch nowych chefów. Szczegóły wkrótce!

Kulinarnie dla dzieci w Warszawie

Za nami dwa warsztaty kulinarne dla dzieci: Star Wars – robimy praliny! Zobaczcie zdjęcia nadesłane nam przez rodziców! 

Zrzut ekranu 2016-01-25 o 20.52.11

A już w następną niedzielę 31 stycznia o godzinie 14.00 kolejne warsztaty – tym razem dzieci zrobią z chefem Karoliną Koprianiuk OBIAD. Będą między innymi nuggetsy z kurczaka w panierce panko, a na deser własnoręcznie wykonana wata cukrowa. Mamy jeszcze wolne miejsca na to wydarzenie! Na naszym facebooku zobaczycie szczegóły.

Cena biletu dla odbiorców tego newslettera: 120 zł zamiast 130 zł (hasło: Ulala)

WALENTYNKI ULALA

Już pełną parą jesteśmy rozpędzeni w przygotowaniach oferty walentynkowej. Przed nami niebawem weekend walentynkowy 12-14 lutego, a oferta specjalna będzie dostępna już od 10 lutego!
Będzie miała 3 odsłony: 1) prywatne romantyczne kolacje w domach klientów ze specjalnymi menu od naszych chefów, 2) walentynkowe kolacje przy wspólnym długim stole w Warszawie oraz 3) rzecz, której do tej pory nie oferowaliśmy, a którą zaproponował jeden z naszych warszawskich chefów – kilkudaniowe kolacje tylko wstępnie przygotowane przez chefa i dostarczone do domu Klienta specjalnie zapakowane i opatrzone szczegółową instrukcją. Ale to Klient przygotowuje kolację i serwuje ukochanej osobie samodzielnie! To wersja PRO! 

1) Romantyczne prywatne kolacje z chefem Ulala Chef

Nasi chefowie z okazji walentynek przygotowują specjalne menu na prywatne kolacje w domach Klientów. Można je zamawiać nawet tylko dla 2 osób, można też powiększyć grono gości przy stole: 2 pary, 3, 4 a może więcej osób? – to już zostawiamy Waszej inwencji. Oto przykładowe oferty:

Zrzut ekranu 2016-01-25 o 21.44.17

Zrzut ekranu 2016-01-25 o 21.44.59

2) Walentynkowe kolacje przy wspólnym stole w Warszawie – 12, 13 i 14 lutego

Lokal Ulala Chef na warszawskiej Ochocie. Każdego wieczoru inny chef i inne autorskie menu. A przy stole tylko 14 miejsc!

piatek

sobota

niedziela

Dostępne są opcje wegetariańskie na życzenie. Chefowie też, jak zawsze, uwzględnią zgłoszone ewentualne ograniczenia diety gości i alergie pokarmowe. Goście przynoszą własny alkohol.

Sprzedaż ruszyła w miniony weekend i kilka pierwszych biletów już sprzedaliśmy. Warto się więc pośpieszyć z rezerwacją! Zamówienia na bilety: obsluga@ulalachef.com lub 504 000 300

3) Zrób sam kolację dla ukochanej osoby …tylko z niewielką pomocą naszego chefa! 

To oferta dla tych, którzy sami chcą wykonać specjalne menu w domu dla swojego ukochanego albo ukochanej. Wersja PRO.

Ale nie taka bardzo trudna!  Bo chef Łukasz Marcinowski wcześniej przygotuje wszystkie potrzebne produkty, specjalnie zapakuje i dostarczy osobiście do Waszego domu wraz ze szczegółową instrukcją 😀 Łukasz proponuje dwa menu do wyboru – cena taka sama: 125 zł za osobę.

Zrzut ekranu 2016-01-25 o 21.28.31

Zrzut ekranu 2016-01-25 o 21.29.05

Bezpłatne dostawy do domów Klientów odbywać się będą przez cały okres Walentynek w Ulala Chef, Wy wybieracie dogodny termin. To kto chętny?

Ta oferta na razie dostępna jest tylko w Warszawie, ale ponieważ już cieszy się tu dużym powodzeniem, chcemy podobne udostępnić w innych miastach Polski, gdzie działamy. Będziemy Was informować! 

A na koniec jeszcze jedna, wielka moja radość. Moja wspólniczka Kasia Wajkowska właśnie wraca do Ulala Chef! Przez ostatnie miesiące opiekowała się swoją nowonarodzoną córeczką, a teraz powoli włącza się z powrotem w nasze działania. Teraz będzie nam łatwiej i będziemy działać bardziej profesjonalnie, bo Kasia doskonale zajmuje się tymi obszarami, w których ja jestem słabsza – rozliczenia, umowy, finanse, kontroling kosztów – żeby tylko wskazać kilka z nich. Uff! Jak dobrze! 

Ciekawa jestem Waszych opinii, obserwacji. Może macie dla nas jakieś rady, sugestie? Chcielibyście się podzielić wrażeniami? Piszcie!

Wspaniałego tygodnia Wam życzę!

Agnieszka Górska

Ulala Chef