VII Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy

Opublikowano: 21-10-2015

Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej oraz Beskidzki Klub Kulinarny ma przyjemność zaprosić Państwa na VII Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy CIESZYN 28.10.2015

  Informacje dotyczące konkursu 

1. Organizatorem konkursu są:

– Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie, plac Londzina 3,

– Beskidzki Klub Kulinarny z siedzibą w Skoczowie,

– Stowarzyszenie Lokalna Grupa Rybacka „Żabi Kraj” z siedzibą w Skoczowie.

2. Konkurs odbędzie się 28 października 2015 r. w ZSEG (Cieszyn, pl. Londzina 3) o godz. 10:30, odprawa przed konkursem o godz. 10:00.

3. Konkurs adresowany jest do uczniów szkół gastronomicznych.

4. Celem konkursu jest:

– propagowanie i pogłębianie wiedzy kulinarnej,

– doskonalenie umiejętności zawodowych,

– pobudzenie kreatywności uczniów.

5. Uczestnicy startują indywidualnie, po maksymalnie 2 zawodników z każdej szkoły.

6. Uczestnicy przygotowują potrawy z wykorzystaniem produktów, które zapewnia organizator. (Każdy uczestnik konkursu wykonuje danie zasadnicze z wykorzystaniem fileta z karpia w ilości 3 porcji.)

7. Numer zgłoszenia ucznia jest jednocześnie numerem startowym.

8. Zgłoszenia szkół i uczestników należy przesłać do ZSEG elektronicznie na adres bkmb@zseg.cieszyn.pl lub telefonicznie pod numer 601517218 p. Bożena Pieszka do dnia 02 października 2015r.

9. Uczestnicy proszeni są o wpłatę 15 zł/osobę na konto szkoły 52 8113 0007 2001 0019 9847 0001 z dopiskiem „VII Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy”.

10. Receptury na trzy porcje, nazwiska uczniów i opiekunów należy przesłać na adres e-mail bkmb@zseg.cieszyn.pl do 23 października 2015 roku.

11. Bliższe informacje i komplet dokumentów będą podane w terminie do 30 września 2015 roku na stronie internetowej szkoły www.zseg.cieszyn.pl.

12. Wszyscy uczestnicy otrzymują dyplomy oraz upominki, a laureaci pierwszych trzech miejsc nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów.

13. W dniu konkursu dostępna będzie kawiarenka, do której zapraszamy na poczęstunek wszystkich uczestników, opiekunów oraz gości – sala nr 45 (parter).

14. Uczestnicy konkursu oraz opiekunowie mają możliwość wykupienia na miejscu obiadu.

15. Organizacja dnia konkursu:

  • 8:00-9:30 – rejestracja uczestników,
  • 10:00 – odprawa uczestników,
  • 10:30 – rozpoczęcie konkursu w pracowniach nr: 49, 50.
  • ok 15:00 – ogłoszenie wyników i wręczenie nagród w auli – sala nr 85 (trzecie piętro).

16. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmian w regulaminie.

Regulamin konkursu 

Karta zgłoszenia