XI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej

Opublikowano: 12-02-2016

Przedstawiam listę uczestników zakwalifikowanych do XI Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej w Hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach. Z nadesłanych 26 zgłoszeń jury selekcyjne wybrało 12 ekip prezentujących najciekawsze i najlepsze technicznie receptury dań kuchni włoskiej. Zgłoszenia wysłane były przez hotele i restauracje z każdego regionu Polski oprócz Wielkopolski ( według mojej wiedzy najwięcej znawców kuchni włoskiej wywodzi się właśnie stamtąd, ale nikt nie wykazał chęci aby to udowodnić – zastanawiające…).

Gratuluję wszystkim uczestnikom i życzę sukcesów podczas konkursu. Niech wygra najlepszy !!!

Giancarlo Russo – Organizator

LISTA UCZESTNIKÓW:

1.  Ristorante Leon d’Oro – Riva del Garda – Włochy – Mariusz Gasek; Robert Daczkowski

2. Hotel Ristorante Voce del Mare – Vietri Costa Amalfitana – Włochy – Gianpaulo Zoccola; Endri Semini

3. Windsor Hotel ****– Jachranka – Mariusz Śliwiński; Marcin Piotrowski

4. Grand Hotel **** – Rzeszów – Andrzej Bobrowski; Mateusz Krzak

5.  Hotel Blue Diamond Active SPA **** – Trzebownisko – Patryk Mach; Przemysław Żurek

6.  Hotel BoniFaCio SPA& Sport Resort **** – Sochocin – Patryk Stępiński; Przemysław Bednarz

7.  Fabryka Wełny Hotel & SPA **** – Pabianice – Grzegorz Mista;  Radosław Lorenc

8.  Hotel Marusza *** – Bydgoszcz – Michał Zieliński; Bartosz Wiśniewski

9.  Hotel Restauracja Piano *** – Lublin – Piotr Huszcz; Dariusz Cygan

10. Restauracja Amber Room – Warszawa – Jakub Bondziul; Wojtek Świesiulski

11.  Restauracja Rukola – Bielsko – Biała – Sebastian Stwora; Krzysztof Madeja

12. Restauracja Szafarnia 10 – Gdańsk – Radosław Gierałtowski ; Mateusz Janusz

W przypadku niemożności uczestnictwa którejś z w/w drużyn jury selekcyjne wybrało ekipy zastępcze, które to zostaną bezzwłocznie poinformowane o zakwalifikowaniu do konkursu.

1. Restauracja Kiosk – Pabianice ( Szymon Ryba, Karolina Misiak)
2. Park Hotel – Szczecin( Michał Wernio, Paweł Wymiatał )
3. Restauracja Włoszczyzna – Łódź ( Emilia Zemsta Katarzyna Walczyńska)

Z przyjemnością przedstawiam skład Jury oceniającego drużyny profesjonalistów oraz amatorów ( lista osób zakwalifikowanych do konkursu amatorów zostanie przedstawiona po dosłaniu oświadczeń- zgoda o wykorzystaniu wizerunku 

JURY PROFESJONALNE DEGUSTACYJNE

  1. Jerzy Pasikowski – Przewodniczący jury

  2. Riccardo Nardi

  3. Kurt Scheller

  4. Miltos Karoubas

  5. Teofilos Vafidis

  6. Michel Labarre

  7. Robert Sowa

  8. Krzysztof Szulborski

  9. Dariusz Struciński

 JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE- STANOWISKA DLA PROFESJONALISTÓW

  1. Jarosław Uściński

  2. Marcin Budynek

  3. Janusz Pyra

  4. Paweł Oszczyk

JURY VIP DEGUSTACYJNE

  1. Grzegorz Mackiewicz – Prezydent Miasta Pabianice

  2. Andrzej Furman – Właściciel Hotelu Fabryka Wełny

  3. Andrzej Gnoiński – Członek Zarządu marki Philipiak Milano – Sponsor Strategiczny

  4. Zygmunt Chajzer – Prezenter telewizyjny i radiowy, dziennikarz

  5. Paweł Stasiak – Wokalista zespołu Papa D

  6. Tomasz Kozłowicz – Aktor telewizyjny i teatralny

  7. Kpt. Leszek Wiśniewski – Armator, Kapitan Pirat

  8. Dr.hab.lek.med.Dariusz Włodarek – Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW

JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE – STANOWISKA DLA AMATORÓW

  1. Andrzej Ławniczak

  2. Arleta Żynel

  3. Waldemar Hołówka

loga