XI Mistrzostwa Polski w podawaniu Baraniny

Opublikowano: 08-06-2016

Patronat honorowy nad Świętem i Konkursem objęli: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Starosta cieszyński oraz Burmistrz Miasta Ustroń. 

Zrzut ekranu 2016-06-08 o 09.20.41

XI Edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny odbędzie się w studio kulinarnym RM GASTRO w Ustroniu przy ul. Sportowej 15a., natomiast część folklorystyczna Święta Baraniny odbędzie się na rynku głównym w Ustroniu.

W bieżącym roku konkurs nominowany jest do Półfinału Kulinarnego Pucharu Polski, w którym laureaci VII edycji Mistrzostw Polski w podawaniu Baraniny zajęli zaszczytne I miejsce.

Głównym celem Konkursu jest kultywowanie, propagowanie, pogłębianie wiedzy o polskim mięsie jagnięcym i baranim oraz wyrobów mleczarskich i owczarstwie. Uczestnicy Konkursu powinni wykazać się znajomością w przygotowaniu oryginalnych dań kuchni polskiej.

Konkurs odbędzie się w dniu 13 sierpnia 2016 w siedzibie „RM Gastro” Studio Kulinarne” Ustroń ul. Sportowa 15a.  

Zrzut ekranu 2016-06-08 o 09.21.29

W Konkursie bierze udział 6 dwuosobowych zespołów kucharskich wyłonionych w drodze eliminacji z nadesłanych zgłoszeń.

Uczestnikami Konkursu muszą być pełnoletni kucharze – Profesjonaliści pracujący aktualnie w zawodzie, bez względu na zajmowane stanowisko i wiek. Wszystkie zgłoszenia Konkursowe należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 20 lipca 2016 roku na adres : gastronomia@wp.pl lub sztefek@ustroń.pl

Organizatorzy konkursu:

  •   Leszek Makulski tel. 601 088 262, email: gastronomia@wp.pl ;

  •   Jan Sztefek tel. 606 317 880, email: sztefek@ustron.pl, zwany Wielkim  zbójnikiem Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim.

Zapraszamy do udziału.

Regulamin 

Formularz zgłoszeniowy