Kwiaty jadalne i zioła w drinkach!

Opublikowano: 10-02-2017

Zrzut ekranu 2017-02-10 o 16.43.42

Kwiaty jadalne, zioła i owoce egzotyczne coraz częściej trafiają do drinków w polskich barach.

Barmani szukają coraz to ciekawszych i bardziej zaskakujących smaków i form dlatego chętnie sięgają po egzotyczne odmiany owoców, kwiatów jadanych czy ziół.

Hitem w ostatnim czasie stał się kwiat syczuański, który dodany do drinka daje efekt musującego cukierka w ustach. Aby uzyskać najciekawszy efekt można skorzystać z receptury: 

– liście limonki kafir, sok z cytryny, syrop z trawy cytrynowej, herbatę czerwoną rooibos, aromat kokos,  imbir, kwiaty syczuańskie i oczywiście wódkę.

Efekt Was dosłownie porazi !!

Zrzut ekranu 2017-02-10 o 16.47.02

Równie atrakcyjnym produktem dla Barmanów stały się kwiaty krystaliczne. Mają bardzo mięsistą konsystencję, a w smaku łączą w sobie smaki słodki i słony. Wyglądają przy tym doskonale. Kwiaty pokryte są rosą, która utrzymuje się nawet po polaniu płynem. 

Do popularnych produktów trafiły również Kokos drinki, które idealnie sprawdzają się jako naczynie do serwowania popularnego Malibu. Sam sok zawarty w kokosie przyprawiony nutką czegoś mocniejszego smakuje wyśmienicie. Kokos drink sprawdzi się również podczas basenowego party, z uwagi na zakaz wnoszenia na teren basenów szklanych naczyń.

Zachęcamy również do wykorzystywania kwiatów jadalnych jako dekoracji. Wyglądają doskonale zamrożone w koskach lodu, skrystalizowane z cukrem, czy po prostu jako świeża dekoracja drinka. 

Zrzut ekranu 2017-02-10 o 16.44.15

Popularnym składnikiem drinków stały się również świeże zioła. Coraz częściej stają się podstawowymi składnikami drinków i nie mowa tutaj o popularnej mięcie, ale o ziołach takich jak bazylia tajska, rozmaryn, czy szałwia. Doskonałym połączeniem jest koktajl przygotowany z grapefruita, miodu, rozmarynu i wódki. 

Kwiaty jadalne, micro zioła i tropikalne owoce znajdziecie na stronie http://www.fusiongusto.pl