Walentynki ?

Opublikowano: 05-02-2016

Top Walentynki w Blow Up Hall 5050

Jak podbić serce drugiej osoby? Jak poddać się walentynkowemu szaleństwu, kiedy przeżywasz pierwsze chwile zauroczenia albo pragniesz wyjątkowo uczcić wieloletni związek z osobą, z którą przeszliście nie jedno? Kolacja w wykonaniu słynnego Top Chefa, drinki najlepszej w Polsce barmanki i noc w jednym z najbardziej wyjątkowych hoteli na świecie, 5-gwiazdkowym Blow Up Hall 5050, a rano spacer i zakupy w Starym Browarze, pomogą zdziałać cuda…

Szef Kuchni Tomasz Purol. Blow Up Hall 5050, fot. J. Wittchen

Szef Kuchni Tomasz Purol. Blow Up Hall 5050, fot. J. Wittchen

Walentynkową kolację przygotuje zwycięzca ostatniej edycji programu „Top Chef” Tomasz Purol. Specjalne menu serwowane w dniach 12-14 lutego pobudzi wszystkie zmysły. Rozpocznie się aromatycznie i odświeżająco, a zakończy słodko i… pikantnie. Menu serwowane będzie w dniach 12-14 lutego, a jego cena to 250 zł na parę. 

Przystawka zimna 

Tatar z tuńczyka z marynowaną rzepą, suszonymi pomidorami, kolendrą i majonezem truflowym 

Zupa 

Bulion z perliczki z kluseczkami z lubczykiem, krewetką i chili 

Danie główne

Filet z labraksa z małżami, kaszą kus-kus z zielonym groszkiem, kolendrą, szpinakiem, pomidorami malinowymi i bulionem krewetkowym 

lub

Rostbef wołowy ze skorzonerą, puree z selera, topinamburem, marchewką i konfiturą z czerwonej cebuli i sosem chrzanowym 

Deser 

Mus z białej czekolady z puree truskawkowym z pieprzem cayenne, marakują, czekoladową bezą i lodami z gorzkiej czekolady 

Warto przypomnieć, że od kilku dni w restauracji hotelu Blow Up Hall 5050 serwowane jest menu degustacyjne, które zapewniło Tomaszowi Purolowi zwycięstwo w zakończonej jesienią edycji programu „Top Chef”, emitowanego na antenie „Polsatu”. Po raz pierwszy w historii tego programu w Polsce, dań zwycięzcy mogą spróbować nie tylko jurorzy. Cena: 250 zł za osobę. 

Przed i po kolacji w hotelowym barze Susznia świętujący Walentynki będą mieli okazję spróbować drinków przygotowanych przez Darię Bąk, jedyną kobietę w Top 30 World Class Poland 2016 – gronie najlepszych barmanów, którzy walczą właśnie o tytuł najlepszego w kraju i wyjazd na mistrzostwa świata do Miami. Zaserwuje ona autorskie drinki opracowane z myślą o zakochanych: „Addicted to love” z puree malinowym i pieprzem, „From your dreams” z puree truskawkowym i syropem czekoladowym i „American Kiss” na bazie whiskey i Freise Bombon.

Walentynki w Blow Up Hall 5050

Tak wyjątkową okazję warto uczcić także spędzeniem nocy w Blow Up Hall 5050. Mieszczący się w kompleksie Starego Browaru 5-gwiazdkowy hotel butikowy, łączy nowoczesne technologie z luksusem w formie artystycznego eksperymentu cenionej na świecie kolekcjonerki sztuki, Grażyny Kulczyk. To jeden z najczęściej opisywanych przez media niezwykłych hoteli na świecie. Mówiono i pisano o nim m.in. w CNN, The Globe Trekker, The Sunday Times czy The Independent oraz na wielu blogach. Odbywają się tu liczne imprezy, goszczą tu gwiazdy i międzynarodowe autorytety ze świata kultury, sztuki, mody, nowych technologii i biznesu. 

Walentynki w Blow Up Hall 5050, fot. G. Nelec

Walentynki w Blow Up Hall 5050, fot. G. Nelec