Adam Dmyterko

Opublikowano: 25-02-2017

Zrzut ekranu 2017-02-25 o 19.23.50

Szef kuchni restauracji Pergola w Kołobrzegu oraz prezes Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników Region Zachodniopomorski. Koneser tradycyjnych smaków w unowocześnionej wersji.

Doświadczenie zdobywał w wielu uznanych restauracjach w kraju i za granicą. Jego filozofia przejawia się między innymi w wykorzystaniu lokalnych produktów wysokiej jakości.

Pasjonat o ogromnym talencie kulinarnym z niesamowitym wyczuciem smaku i wyobraźnią.

Laureat wielu konkursów kulinarnych, sędzia kulinarny, organizator prestiżowych konkursów kulinarnych, m.in. VIII edycji festiwalu ryb bałtyckich oraz współorganizator i juror III mistrzostw Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra.

W kuchni uwielbia eksperymenty, choć ceni sobie także tradycję i prostotę.

Adam Dmyterko

Opublikowano: 27-07-2009

ko1_tat_resize.jpg
Imię:
Adam
Nazwisko: Dmyterko
Data urodzenia: 19.07.1980
Miejsce urodzenia: Kołobrzeg
Ukończona Szkoła: Zawodowe Centrum Kształcenia Ustawicznego  w  Kołobrzegu
im. Stasica o profilu technik  technologii żywienia,  specjalność: żywienie zbiorowe
Miejsce pracy: Restauracja Pergola w Kołobrzegu
Dorobek rodzinny: córka Patrycja Heart
Najmilej wspominany nauczyciel: Pani Profesor Szefczyk-pozdrawiam!!!
Największa wpadka w szkole: O mały włos spóźnił bym się na maturę z historii
Pierwsza miłość ( szkolna albo i nie In Love): Pierwsza miłość była szkolną miłością, ale przetrwała również jakiś czas po szkole.
Pierwsza praca: Hotel Etna*** w Kołobrzegu,  2000rok, uroczyste otwarcie na którym honorowym gościem był Aleksander Kwaśniewski. Świetny hotel, ciężka praca, pierwsza wypłata…całe 514złl. Szaleństwo! Pamiętam to do dziś. Starczyło na jedną dyskotekę Smile.
Największa wpadka w pracy: Duża impreza na 200osób. Siadły wszystkie media. Wtedy nauczyłem się jak ważna jest improwizacja.
Ulubione danie: Za długo by pisać, wybrał bym coś z każdej kuchni
Sposób na stres: Sex, drugs and rock’n’roll żart-nie biorę
Uprawiany sport: Sztuki walki,  siłownia
Największa pasja życiowa (nie koniecznie wędkowanie Wink): Kuchnia oczywiście!
Motto życiowe: Głowa do góry i na przód!!
Pomysł na życie: Przejść przez  życie, tak żeby niczego nie żałować.
Hobby: Od 10 lat zbieram i tworzę przepisy kulinarne.
Sposób na spędzanie wolnego czasu: Relaks  podczas grillowania w ogrodzie
Plany na przyszłość: Otworzyć własną restaurację.  Wybudować dom w zacisznym miejscu, z dala od zgiełku miasta, koniecznie z ogrodem ziołowym.
Zapamiętany urlop: Urlop-dawno nie używane słowo…
Jeżeli nie obecna praca to co? NIC
Parę słów o sobie: Jestem spokojnym facetem, który lubi dobrą kuchnię a swoją pasję odnalazł w gotowaniu. Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierają i stwarzają nowe możliwości.