Tradycyjny smak śniadania Wielkanocnego

Opublikowano: 23-03-2016

boczek_upieczony_extra_filet_upieczony_kababosy_wieprzowe_z_polskiego_dwaora_frankfurterki_Handerek_m

Wielkanoc, to w każdym polskim domu nie tylko przeżycie duchowe, ale i wydarzenie kulinarne. Co roku staramy się, aby nasze świętowanie było wyjątkowe i smakiem dorównywało przeżyciom kulinarnym pamiętanym z dzieciństwa. Nic więc dziwnego, że z coraz większą pieczołowitością przywiązujemy wagę do wyboru mięs serwowanych podczas świątecznych posiłków. Aromatyczne wędliny od lokalnego producenta i jaja od szczęśliwych kur  zamienione w pisanki – takich uczt sobie życzmy.

Po 40-tu dniach wyrzeczeń nareszcie przychodzi czas święta. Stąd też Wielkanoc pragniemy celebrować doskonałym smakiem i wysoką jakością produktów wędliniarskich. Wędlinami, co do których mamy pewność, że zostały przygotowane z najlepszych mięs zgodnie z dawnymi recepturami. Szynki, kiełbasy i pasztety odzwierciedlające smakiem dawne wiejskie wędliny – wytwarzane przez lokalnych producentów wiodą prym na naszych świątecznych stołach. Wyjątkowe produktu tj.: Biała Kiełbasa i Kiełbasa Dymiona marki Hańderek, to przepis na pyszne święta.

kielbasa_dymiona_z_dymnej_chaty_handerek_m

Tradycyjna biała kiełbasa – naturalny smak Wielkanocy

Wielkanoc, to czas radości i obfitości. Na świąteczne stoły trafiają mięsa w różnej postaci – kiełbasy białe parzone i wędzone w dymie olchowo-bukowym, wieprzowe pieczenie, pasztety z królików i sycące żurki. 

Biała Kiełbasa Parzona marki Hańderek tradycyjnie gości na świątecznych stołach. Oczywiście można podać ją sauté, jedynie podgrzewając w wodzie lub poświecić jej więcej czasu i upiec w piekarniku. Można podać ją również w nieco odmiennej formie. Obtoczona w panierce lub cieście naleśnikowym będzie smakować zupełnie inaczej. Naturalny smak białej kiełbasy świetnie podkreślą wyraziste dodatki takie jak: ostra musztarda, chrzan lub ćwikła. Biała kiełbasa obok kolorowych pisanek i baby wielkanocnej, to zdecydowanie obowiązkowe „delikatesy”, tych bardzo wiosennych i radosnych świąt. 

kielbasa_biala_parzona_Hańderek_m

Wiejski żurek z plastrami dymionej kiełbasy – świąteczny rarytas

Żurek i barszcz biały, to dwie zupy podawane w nietypowej porze, podczas dość późnego wielkanocnego śniadania. Zupy te przygotowane  na wywarze mięsnym lub warzywnym, w zależności od regionu oddają głębię smaku wówczas, gdy towarzyszą im plastry wiejskiej kiełbasy. Dodatek umiejętnie przyprawionej Kiełbasy Dymionej sprawi, że aromat żuru oczaruje wszystkich domowników, a tradycyjna zupa będzie smakować unikatowo. Znakomita polska wieprzowina, jej naturalny smak i odpowiedni zestaw przypraw będą doskonałym dodatkiem do tej tradycyjnej zupy. 

Rarytas wielkanocnego stołu –  Biała Kiełbasa Parzona marki Hańderek – doskonała polska wieprzowina zamknięta w naturalnej osłonce z odpowiednio dobranymi przykrawamy. Kiełbasa parzona, pieczołowicie wytworzona zgodnie z dawnymi recepturami. Już nie wyobrażamy sobie uczty wielkanocnej bez jej udziału. 

Tradycyjna do żuru Kiełbasa Dymiona z Dymnej Chaty – Wiernie odtworzona kiełbasa wiejska. Jej naturalny smak przywodzi na myśl najlepsze wędliny pamiętane z dzieciństwa. Świetnie przyprawiona i dobrze uwędzona jest doskonałym dodatkiem do żuru lub barszczu białego. Wyśmienity duet, żurek z kiełbasą sprawią, że Wielkanoc będzie tradycyjna. 

logo_Hańderek_d

NFORMACJE O FIRMIE

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek – to jeden z liderów produkcji wędlin z regionu śląskiego. Znakomite i wielokrotnie nagrodzone mi.in. godłem „Doceń polskie” wyroby dostępne są  w wybranych sklepach detalicznych i hurtowniach niemal w całej Polsce. Firma dysponuje również siecią wyjątkowych sklepów firmowych, w których Klienci oprócz atrakcyjnej oferty wędlin i mięs mogą również zaopatrzyć się w świeże pieczywo, wyroby garmażeryjne i przyprawy. Firma obecna jest na rynku wędliniarskim już od 1992 roku. Jednak tradycje rodzinne związane z produkcją wędlin są o wiele dłuższe, sięgają początków poprzedniego stulecia. Wyroby producenta wyróżniają się znakomitym smakiem, osiąganym dzięki kultywowaniu tradycyjnych metod wyrobu i rygorystycznie wyselekcjonowanym dostawcom wysokojakościowego mięsa. ZPM Hańderek  w latach 2006, 2010, 2011 i 2013 wyróżniona została tytułem GAZELE BIZNESU.