Newsletter




Wyszukiwarka na stronie

Kalendarz

< Kwiecień 2011 >
Pn Wt Ś Cz Pt So N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Reklama B6

Get Adobe Flash player

Zespół Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku

Szkoły gastronomiczne > Szkoły gastronomiczne | Piątek, 29 Kwiecień 2011 09:41

zs-w-pultusku

Zespół Szkół im. Bolesława Prusa w Pułtusku

zs-w-pultusku-logo

Dane kontaktowe

Adres:
ul. Marii Konopnickiej 9
Pułtusk

Tel. 23 692 22 42
e-mail
: zsbprus@wp.pl

strona internetowa: www.zsbprus.eu

Szkoły wchodzące w skład ZS:

 II Liceum Profilowane
Technikum Nr 2
Zasadnicza Szkoła Zawodowa

Kierunki kształcenia:

Technikum Nr 2:

  • Technik żywienia i gospodarstwa domowego
  • Technik hotelarstwa
  • Technik obsługi turystycznej
  • Technik budownictwa
  • Technik handlowiec

Zasadnicza Szkoła Zawodowa

  • kucharz małej gastronomii (Kształcenie zawodowe: teoretyczne przedmioty zawodowe i zajęcia praktyczne odbywają się w szkole
  • piekarz
  • cukiernik
  • sprzedawca (Kształcenie zawodowe: teoretyczne przedmioty zawodowe odbywają się w szkole)
  • fryzjer
  • mechanik pojazdów samochodowych
  • blacharz samochodowy
  • murarz
  • elektromechanik
  • elektromechanik pojazdów samochodowych
  • elektryk
  • lakiernik
  • mechanik - operator pojazdów i maszyn rolniczych
Sam wybierasz interesujący Cię zawód !
Nauka trwa dwa albo trzy lata (w zależności od wybranego zawodu)

Praktyki gastronomiczne i hotelarskie:

Dom Polonii w Pułtusku,
Hotel Sheraton,
Hotel Incerkontinental,
Restauracja i Hotel Milord,
Centrum Konferencyjne Rozwoju Biznesu Serock,
Hotel Zalewski,
Ośrodek Szkoleniowy ALIANZ EDUKACJA
Restauracja u Kucharzy Adama Gesslera
Gospodarstwo agroturystyczne Chata za wsią

Olimpiady:

Olimpiada Wiedzy o Żywności i Żywieniu
Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych

Koła zainteresowań:

Koło Żywieniowe

Konkursy ogólnopolskie:

Kamis - Życie ze smakiem,
Kuchnia Polska na Mazowszu,
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś
Warszawski Turniej Szkół Gastronomicznych -Wigilijne Dania rybne,
Drób na Wielkanocnym Stole

Konkursy okolicznościowe:

np. Wielkanocna zakąska z jaj, Baby babki i babeczki na Wielkanoc, Walentynkowy deser, Wigilijna zakąska ze śledzia

Projekty unijne:

1. Wysoka jakość szkolnictwa zawodowego w powiecie pułtuskim
2. Wzbogacanie zasobów intelektualnych i emocjonalnych uczniów Zespołu Szkół im. B. Prusa w kontekście podnoszenia jakości i atrakcyjności szkolnictwa zawodowego
3. Kreatywny absolwent na rynku pracy
4. Profesjonalny pracownik gastronomii

zs-w-pultusku-2

zs-w-pultusku-3

 

Partnerzy

realizacja: Vizyer.pl | Strony www Warszawa