EKIPA KULINARNEGO TIRA NA URODZINACH WROCŁAWSKIEGO Centrum Handlowego MARINO

Opublikowano: 20-10-2009

logo_marino.jpg

W niedzielę 11 października wrocławskie Centrum Handlowe MARINO obchodziło swoje pierwsze urodziny. Tego dnia jego klientom zaproponowano mnóstwo atrakcji, m.in. spotkania ze specjalistami

w dziedzinie mody i urody, studio wizażu, spotkanie z klubem piłkarskim Ferajna Wrocławoraz porady stylistów, dietetyków i specjalistów od makijażu.

Następnie wszystkich gości zaproszono na zewnątrz, gdzie ustawiona została wielka scena. Tu miała miejsce ważna część imprezy – finał Wielkiej Loterii Urodzinowej, w którym rozlosowano samochód Ford KA oraz bony o wartości 500 zł. Tę część uroczystości poprowadziła znana dziennikarka Radia ZET, Agnieszka Kołodziejska.

Przy okazji pierwszej rocznicy nie mogło oczywiście zabraknąć tortu urodzinowego. Po wyserwowaniu słodkiej niespodzianki, wręczono nagrody zwycięzcom poszczególnych konkursów.

Zwieńczeniem uroczystości były koncerty grupy PECTUS oraz legendarnego zespołu PERFECT.

marino_1.jpgmarino_3.jpg

Na obchody pierwszej rocznicy Centrum Handlowego MARINO zaproszono również KULINARNY TEAM, który w swojej mobilnej kuchni przez cały dzień serwował gorące posiłki przygotowane

na bazie mięsa i wędlin mistrza masarskiego Henryka Kani.

W sumie wydano ponad 1000 porcji dań, a wśród nich:

– marynowane żeberka wieprzowe z kwaśną kapustą i kminkiem

– aromatyczny gyros podany ze smażonym ryżem i sosem tzatziki

– gulasz wieprzowy z warzywami, kluseczkami domowymi i kwaśną śmietaną

Wszystkie potrawy przygotowywała ekipa kucharzy w składzie: Krzysztof Baranowski, Konrad Birek, Robert Wojnarowski, Sebastian Jakimiak oraz niezastąpiony Grzegorz Gajowniczek zwany "Gajowym".

marino_2.jpg

Pomimo chłodu i niezbyt ciekawych warunków pogodowych w urodzinach Marino uczestniczyło mnóstwo osób.

marino_4.jpg