Piotr Huszcz w finale KPP 2017!

Opublikowano: 11-06-2017

zwycięzcy

W sobotę odbył się szósty konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2017 – Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś, którego celem jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej. 

W tym roku do rywalizacji stanęło 13 drużyn. W ramach zadania konkursowego należało przygotować przystawkę, w której produktami obowiązkowymi były filet z suma ze skórą, amarantus ekspandowany i cykoria oraz danie główne na bazie biodrówki jagnięcej bez kości, mąki orkiszowej (odmiana Oberkulmer Rotkorn) i kiszonej czerwonej kapusty.

Uczestników konkursu Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś oceniali Adam Michalski (Przewodniczący Jury), Mariusz Nowicki, Łukasz Konik, Mirosław Reszczyk, Dariusz Zahorański, Krzysztof Szulborski, Waldemar Hołówka i Krzysztof Wojtal.

Najwyższe noty za przygotowane dania otrzymała drużyna w składzie Piotr Huszcz i Łukasz Boreczek z Hotelu Restauracji Piano w Lublinie. Tym samym, Piotr Huszcz, ponownie będzie miał okazję zaprezentować się w finale Kulinarnego Pucharu Polski 2017.

Na kolejnych miejscach uplasowali się: Piotr Archiciński i Joanna Świderska z Lazy Dog Cooking (miejsce II) oraz Emil Klimas i Dawid Feist z Restauracji Cucina (miejsce III).

Więcej informacji o KPP na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Zapraszamy również
na nasz kanał filmowy na Youtube.