Statuetka Hermesa dla restauracji Strefa

Opublikowano: 27-05-2015

Podczas XVII Wiosennego Ogólnopolskiego Spotkania Czołowych Postaci Świata HoReCa i FMCG, które odbyło się 14 maja br. w Poznaniu, kapituła plebiscytu wręczyła prestiżową statuetkę Hermesa „Poradnika Restauratora” szefowi kuchni warszawskiej restauracji STREFA – Jarosławowi Walczykowi. Lokal nominowany został do nagrody przez magazyn „Poradnik Restauratora” w kategorii Restauracja z Renomą.

11149464_831961336884682_1298498516374763691_n

 

Statuetka Hermesa, przyznawana w konkursie organizowanym co roku przez jeden z najbardziej znanych pism gastronomicznych „Poradnik Restauratora”, ma za zadanie wyróżnić i nagrodzić najlepszych szefów kuchni oraz najbardziej prestiżowe restauracje. Podczas 10 edycji konkursu, w kategorii Restauracja z Renomą, nagrodę otrzymała  warszawska restauracja STREFA, usytuowana w samym sercu malowniczego Placu Grzybowskiego. Szefem kuchni tego niepowtarzalnego i wykwintnego miejsca jest Jarosław Walczyk, należący do grona najlepszych mistrzów kulinarnych w Polsce, który potrafi zadowolić najbardziej wyrafinowane podniebienia gości. Wszystkie proponowane potrawy przygotowywane są według autorskich przepisów, a ich uzupełnieniem jest bogata sekcja win skomponowana przez najlepszych sommelierów.

11201126_835786629835486_2563877300578309475_o

Otrzymanie tak prestiżowej nagrody oznacza, że pasja z jaką prowadzona jest restauracja została nie tylko dostrzeżona, ale i doceniona przez ekspertów branży gastronomicznej. Statuetka Hermesa jest również motywacją do podejmowania dalszych wyzwań oraz pewności, że obrany przez restauracje kierunek – czyli stworzenie wyjątkowego miejsca, które pozwoli zregenerować się i duszy, i ciału – jest tym właściwym.

zdj. Wydawnictwo Generalczyk Poradnik Restauratora