Mistrzowie siatkówki kontra Mistrzowie Kuchni

Opublikowano: 05-08-2009

img_5412_resize.jpg 

Piasek, siatkówka i gotowanie…

Hotel Anders w Starych Jabłonkach kolejny raz jest świadkiem nietypowego jak na to miejsce wydarzenia, którym jest Puchar Świata w Siatkówce Plażowej SWATCH FIVB  World Tour 2009 Mazury Open.

img_5415_resize.jpg 

Klasyfikacje odbyły się 4 sierpnia natomiast  5 sierpnia to dzień Turnieju Głównego Kobiet oraz Turnieju Klasyfikacyjnego Mężczyzn.  Międzynarodowa obsada, wspaniali sportowcy, niesamowite akcje na boisku. A wszystko przy wspaniałym dopingu publiczności. Dla zainteresowanych wyniki są dostępne na stronie www.worldtour.pl

Wydawało by się, że wszystkie oczy będą zwrócone na boisko lecz nie do końca tak bylo!

Uwagę przybyłych zwracała Restauracja Mistrzów.

img_5402_resize.jpg

To specjalnie stworzona restauracja na plaży Hotelu Anders, w której gotują najlepsi kucharze z Polski. To miejsce, gdzie siatkarscy kibice oraz specjalnie zaproszeni Goście mogą skorzystać z dań, które są wymyślone i przygotowywane specjalnie na tą okazję.

Każdy dzień to prezentacja innej kuchni.

Kurt Scheller – kuchnia szwajcarska

Marek Widomski – kuchnia norweska 

Tefilos Vafidis– kuchnia grecka,

Giancarlo Russo– kuchnia włoska

 Karol Okrasa – kuchnia polska,
 Dzień pierwszy należał do Kurta Schellera, który w swoim menu serwował następujące dania:

Przystawka – Pasztet z lucerny z Salata i dresingiem gruszkowym

img_5487_resize.jpg

Danie główne – Talerz Rządowy – asortyment mięs grillowanych z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami

img_5488_resize.jpg

Deser – naleśnik nadziewany czekoladą ze świeżymi owocami

img_5389_resize.jpgZ duma obserwowaliśmy jak dania znikały z talerzy, a na twarzach gości pojawiał się uśmiech.

img_5434_resize.jpg 

Kolejny dzień będzie należał do Marka Widomskiego, o tym wydarzeniu kulinarnym przeczytają Państwo już dziś wieczorem