Wigilia KSK w szlacheckich klimatach

Opublikowano: 07-12-2009

klub-szefow-kuchni.jpg

W stylowym Centrum Bankietowo-konferencyjnym Galop w Zielonce k/ Warszawy 5 grudnia 2009r. odbyło się coroczne spotkanie wigilijne Klubu Szefów Kuchni oraz jego przyjaciół. Na wstępie Kapituła Klubu Szefów Kuchni zaprosiła wszystkich na uroczystość uhonorowania sponsorów, którzy mimo trudnej sytuacji na rynku nie zapomnieli o wspieraniu działań  KSK.

img_0738_resize.jpg

To właśnie dzięki ich postawie i ciężkiej pracy organizatorów mogło dojść do realizacji imprez, które z trudem ale owocnie zorganizowano pod patronem KSK w roku 2009.

W tym roku pamiątkowe statuetki otrzymali:

Beata Mularska z firmy Johnson & Diversey

Paweł Baranowski z firmy Oerlemans

Renata Stankiewicz
z firmy Hiestand

Oraz Adam Wasilewski z   firmy WBD

img_0760_resize.jpg

Kolejnym wzniosłym wydarzeniem tego wieczoru było oficjalne przyjecie do grona Klubowiczów nowych członków, którymi zostali: 

Krzysztof Wojtal znany szef kuchni o wielkiej charyzmie,

Joseph Seeletso zwany potocznie Józkiem i znany z oryginalnej kuchni,

Mirosław Bobrowski mistrz carvingu który umie wyrzeźbić w owocach wszystko,

Łukasz Konik młody zdolny adept kuchni molekularnej

Oraz nasz „słodki chłopach” Tomek Deker reprezentujący świat cukierniczy

img_0779_resize.jpg

Cała grupa została serdecznie przyjęta przez Klubowiczów.

Podziękowania otrzymał  menager Klubu Galop Pan Artur  Świerczewski za gościnę, oraz  Konrad Birek za przygotowanie doskonałej kolacji

Prowadzący Karol Okrasaprzekazał głos przewodniczącemu KSK Jerzemu Pasikowskiemu który zakończy część oficjalną składając przybyłym życzenia świąteczne i zaprosił wszystkich  do dzielenia się opłatkiem. 

img_0747_resize.jpg

W nastrojowych salach przy suto zastawionych stołach przygotowano gościnę dla przybyłych gości. Ocierając się na każdym kroku o eksponaty z planu filmowego  „Ognia i mieczem” i „Potopu” przybyli goście ulegali nastrojowi i w iście szlacheckich klimatach mijał wieczór wśród przyjaciół, przy wyśmienitych potrawach i doskonałym napitku.

img_0789_resize.jpg

Minął kolejny rok ciężkiej pracy i wspaniałych imprez. Ale już przy stołach z rozmów można było wywnioskować że nowy rok zapowiada się bardzo ciekawie.

Portal NewsGastro.pl będzie Państwa informował na bieżąco o planach KSK.



Zatem dla wszystkich Klubowiczów oraz ich przyjaciół redakcja NewsGastro.pl składa życzenia wesołych Świąt Bożego Narodzenia oraz owocnego roku 2010r.

Do zobaczenia na szlaku imprez kulinarnych.