Lasagne z wołowiną

Opublikowano: 07-08-2009

lasagne_misna.jpg

Składniki:

•    150g sera Lazur błękitny

•    150g sera Lazur perłowy

•    1 opakowanie makaronu lasagne

•    1 ząbek czosnku

•    1 kg mielonej wołowiny

•    1 kg pieczarek

•    1 marchewka

•    1 cebula

•    sól

•    pieprz

•    olej

Wykonanie:

1. Płaty lasagne obgotowujemy w wodzie z solą.

2. Mięso przesmażamy na oleju z posiekanym czosnkiem, cebulą i pokrojonymi pieczarkami.

3. Dodajemy startą marchewkę.

4. Farsz doprawiamy solą i pieprzem.

5. W naczyniu układamy na przemian płaty lasagne i farsz.

6. Wierzch posypujemy serem i polać szklanką wody, następnie wstawiamy do piekarnika.

7. Zapiekamy pod przykryciem 20 min. w temp. 180oC.

Przygotował: Arkadiusz Kuźniewski-szef kuchni Restauracji Lazur w Nowych Skalmierzycach