Finostico – kolacja szefów kuchni FINO i Monastico

Opublikowano: 09-09-2020

W piątek 28 sierpnia o g. 19.30 zapraszamy na niezwykłą kolację degustacyjną FINOSTICO! Specjalnie na to wydarzenie, dwóch niezwykle utalentowanych Szefów Kuchni wykreuje niespotykane menu!

Goście wieczoru skosztują dań:

Jacka Koprowskiego – właściciela i Szefa Kuchni Restauracji FINO i ambasadora akcji RoślinnieJemy! To wybitny kucharz, wielbiciel nieoczekiwanych połączeń, różnorodności na talerzu i klasyki w nowym wydaniu.

Marcina Leszczyńskiego – Szefa Kuchni Monastico. To utalentowany kucharz, który gotowanie traktuje jak sztukę. Wykorzystuje najnowsze techniki kulinarne, ale nie zapomina o tradycji.

To właśnie Ci dwaj wybitni Szefowie Kuchni zmiksują swoją pasję, doświadczenie, niezwykły smak i kreatywność, aby na Waszych talerzach zagościły wyjątkowe dania, stworzone na najwyższym poziomie! Całość dopełni deser przygotowany przez pasjonata sztuki cukiernictwa Patryka Szczepańskiego.

Nie zabraknie też wyszukanych win! Wszystkie dania zostaną podane z odpowiednio dobranymi winami, tak aby podkreślić ich smak. Za sparowanie win i ich niezwykle elegancki serwis zadba sommelier Monastico Mateusz Terlecki.

Wszystkich, którzy uwielbiają degustować nowe połączenia smaków zapraszamy serdecznie!

Oto specjalne menu Finostico:

MENU

  • Amuse bouche
  • Kalarepa/twaróg/chrzan/jabłko/nasturcja /Marcin Leszczyński

GostArt – Winnica Gostchorze

  • Petit four
  • Tatar wołowy/szprotka/pomidor/lubczyk / Jacek Koprowski

Terre di Pietra, Piccola Peste, Valpolicella, DOC

  • Arbuz/ cebulowe assiette/ drożdże/ Jacek Koprowski

Fiorano, Marche Sangiovese,  IGT

  • Intermezzo
  • Cielęcina/czerwona kapusta/mirabelka/topinambur / Marcin Leszczyński

Spatburgunder – Kuhling Gillot

  • Deser: malina/bez/wanilia/kwiat pomarańczy/Patryk Szczepański

       Gewurztraminer DOC Alto Adige – Merran Burggrafler

Cena:

Kolacja – 129 zł/ osoba
Kolacja z paringiem wina 159 zł /osoba

Do zobaczenia w Monastico!