Miłosz Kowalski – Executive Chef

Opublikowano: 15-02-2022

Oficjalnie chcielibyśmy poinformować, że do naszego zespołu specjalistów zarządzających Pieniny SPA Resort (dawna grupa Thermaleo & Uzdrowisko Szczawnica) dołączył Miłosz Kowalski – Executive Chef.

Pieniny SPA Resort to grupa inwestycyjna realizująca projekt rewitalizacji Uzdrowiska Szczawnica w nowoczesny resort. Na terenie Szczawnicy i okolic posiadająca obiekty z zakresu działalności hotelarskiej, gastronomicznej, eventowej, a także kulturalnej.  Miłosz Kowalski to bezkompromisowy i profesjonalny Szef Kuchni z międzynarodowym doświadczeniem pracujący do tej pory w obiektach Radisson Sas, Hilton Garden Inn , Puro oraz w hotelach w Wielkiej Brytanii. W restauracjach Mallory Court Hotel marki Eden Hotel Collection uczył się serwisu na najwyższym poziomie. Pracował w Hotelu odznaczonym Relais & Chateaux, 3 Rossetes, a także gwiazdką Michelin.  Nowy Executive Chef zarządza kuchnią wszystkich gastronomicznych miejsc w Pieniny SPA Resort. Wdrażając spójną, a zarazem różnorodną koncepcję każdej naszej restauracji – rozbudowuje i dopracowuje pełną ofertę resortu dla Gości. Odpowiedzialny będzie za takie obiekty jak: Modrzewie Park Hotel & SPA***** z Le Restaurant, nowa inwestycja – Pieniny Grand Hotel z restauracją, lobby barem i sky barem na 13 piętrze, Hotel Nawigator *** z restauracją, Restauracja Bohema, Cafe Helenka i Centrum Kongresowe Szczawnica z restauracją i powierzchnią eventowo-bankietową dla 500 osób.