„XII edycja konkursu „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

Opublikowano: 12-02-2020

„XII edycja konkursu „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” już 25 marca podczas targów EuroGastro!
Nagrodą główną dla zwycięskiego zespołu jest staż w uhonorowanej 2 gwiazdkami Michelin, legendarnej i jednej z najlepszych restauracji w Wielkiej Brytanii Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons należącej do słynnego i cenionego Chefa Raymond Blanc, gdzie Executive Head Chefem jest niekwestionowany autorytet kulinarny Gary Jones! Już na miejscu, laureatów konkursu swoją opieką otoczy Kuba Winkowski – The National Chef of The Year 2019!
Dodatkowo nagrodę specjalną otrzyma zespół, którego talerz zostanie najwyżej oceniony przez profesjonalną dietetyczkę jako danie zbilansowane pod względem kalorycznym z zachowaniem odpowiednich proporcji pomiędzy składnikami odżywczymi.
Podczas konkursu każdy z zespołów będzie miał za zadanie przygotować danie główne z wykorzystaniem składników obowiązkowych którymi są:
– perliczka (dowolny element lub elementy)
– autorska propozycja pieroga (w formie dodatku do dania)
– autorski olej aromatyzowany
Na zgłoszenia czekamy do niedzieli 1 marca!
Konkurs nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski!”

2020 KPWiD – Arkusz zgłoszeniowy (1)

EuroGastro_2020_regulamin_Profesjonaliści