Adam Chrząstowski

Opublikowano: 24-02-2017

Materiał prasowy (15)

Pierwsze doświadczenia w branży gastronomicznej zdobywał podczas podróży do Niemiec, Grecji, Szwajcarii i Holandii.

Swoją karierę zawodową rozpoczął w warszawskim Hotelu Bristol, gdzie przeszedł wszystkie zawodowe szczeble zawodu kucharza. Następnie był związany z Hotelem Sheraton Warsaw, gdzie zarządzał kuchniami restauracji Some Place Else i Lalka.

W 2001 r. wyjechał do Chin, gdzie w Szanghaju odpowiadał za restauracje Hunters i Tropicana należące do Troy Group.

Po powrocie do Polski, objął stanowisko Szefa Kuchni i Zastępcy Dyrektora Gastronomii w Hotelu Rialto w Warszawie oraz współtworzył restaurację Ancora w Krakowie.

Od kwietnia 2014 jest szefem kuchni restauracji Ed Red w Krakowie wyróżnionej przez Slowfood Polska, przewodniki Michelin oraz Gault & Milleau.

W październiku 2016 został szefem kuchni filii Ed Reda w Warszawie przy Pl. Mirowskim 1. Jest ambasadorem marki Appetita oraz współprowadzącym program kulinarny Alfabet Kulinarny Kurta Schellera w Polsacie.

Członek jury podczas III edycji mistrzostw Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra. Prowadzi warsztaty kulinarne oraz pokazy promocyjne zarówno w Polsce, jak i za granicą.

Materiał prasowy (22)