Krewetki w sosie aglio e olio

Opublikowano: 13-07-2009

zdjecie_resize

 zdjecie_resize.jpg

 

-krewetki 16/20 surowe ogony obrane

-czosnek

-papryczka chilli

-świeże zioła

-sól, pieprz

-oliwa z oliwek

Sos:

Czosnek i papryczkę drobno siekamy lub można użyć do tego  blendera, dodać oliwę.

Krewetki smażymy w tym sosie, sól, pieprz. Ja wzbogacam to świeżymi ziołami, imbirem marynowanym, kaparami. Nie podlewam białym winem jak  to się robi w przypadku owoców morza.

Proporcje wszystkiego są według smaku.

Pyszne są same lub na sałacie jak na zdjęciu. Jako sos do sałaty użyłem zblenderowanej fety, czosnku, śmietany 30% i pieprzu. Smacznego

Nadesłał: Marcin Orłowski