Sałatka Frutti di mare – LIMITO

Opublikowano: 15-06-2010

salatka.jpgSkładniki:

Mieszanka morska LIMITO Seafood Delicatess  – 5 składnikowa,

świeży koperek,

pietruszka,

4 pomidorki cherry,

pół główki sałaty lodowej,

1 limonka i cytryna,

4 kromki pieczywa chrupkiego,

oliwa z oliwek, pieprz,

przyprawy prowansalskie,

bulion w kostce, sól,

łyżka białego wina.


Przygotowanie 10 minut.

Mieszankę morską podgotować w bulionie z dodatkiem białego wina. Koperek, pietruszkę i sałatę posiekać. Oliwę z oliwek wymieszać z ziołami, szczyptą soli i pieprzem, dodać do mieszanki sałaty, koperku i pietruszki. Na wierzchu ułożyć owoce morza i pomidorki pokrojone w ćwiartki. Całość skropić sokiem z limonki i udekorować plasterkami cytryny.

Przepis autorstwa: LIMITO