Sery Lazur zapiekane w cieście naleśnikowym

Opublikowano: 28-07-2009

seryzapiekanewciecie_resize.jpg

Składniki:

•    115 g sera Lazur złocisty

•    115 g sera Lazur srebrzysty

•    150 g mąki przennej

•    100 ml mleka

•    1 jajko

•    olej

Wykonanie:

1. Sery kroimy wzdłuż a następnie na pół, aby uzyskać cztery równe części.

2. Z mąki, mleka i jajka przygotowujemy ciasto naleśnikowe o konsystencji kwaśnej śmietany.

3. Plastry sera obtaczamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym oleju do osiągnięcia złocistego koloru.

4. Sery podajemy z sałatką z pomidorów i ogórków, sosem żurawinowym lub miodem.

Przygotował: Arkadiusz Kuźniewski-szef kuchni Restauracji Lazur w Nowych Skalmierzycach