Hotel Brant oficjalnie otwarty!

Opublikowano: 12-06-2013

17 maja odbyło się uroczyste otwarcie Brant Hotel & Restaurant. Ten luksusowy hotel położony w samym centrum Mazowieckiego Parku Krajobrazowego takiego najazdu gości do tej pory jeszcze nie przeżył.

IMG_3389

 

Progi hotelu przekroczyło tego wieczoru ponad pięciuset gości a wśród nich ludzie ze świata polityki i show-biznesu. Cóż, każdy chciał zobaczyć czym na polskiej mapie hotelarskiej wyróżnia się ten nowy obiekt. Należy podkreślić, iż atmosfera hotelu łączy intymność konceptu butikowego z elegancją i funkcjonalnością profesjonalnego ośrodka szkoleniowo-konferencyjnego. Dlatego personel z dumą pokazywał sale bankietowe i konferencyjne, a także przestrzeń SPA i przestronne pokoje.

IMG_4065  IMG_4599  IMG_4926

 

Imprezę poprowadził Olivier Janiak, zaś o anturaż muzyczny zadbał Maciej Zakościelny wraz z trio jazzowym. Znanego aktora oklaskiwali m.in. Katarzyna Figura, Małgorzata Socha, Karolina Malinowska, Agnieszka Szulim, Ryszard Kalisz czy obecna Miss Polonia Paulina Krupińska.

IMG_5491  IMG_5224
IMG_4274  IMG_4494

 

Właściciele hotelu zadbali nie tylko o doznania duchowe. Po koncercie o wyjątkowy smak uroczystości zadbał Szef Kuchni Łukasz Konik. Ten młody, ambitny miłośnik kuchni molekularnej poza codziennym szefowaniem w Brant Hotel & Restaurant, w każdy piątek zdradza tajniki smacznej kuchni na antenie TVP2.
wigilia.ksk2012015    
Wracając do wielkiego otwarcia i smaków tego wieczoru – poza tradycyjnym bufetem, w którym królowała polędwica podana na sposób angielski, zdolności Szefa Kuchni można było podziwiać a przede wszystkim skosztować przy stanowisku Live Cookingu.
Ponadto w menu znalazły się dania:
Zupa z fioletowych szparagów z jabłkiem Renety
Policzki wieprzowe z czerwoną cebulą confit
Kurczak suprem z pomidorem concase i serem korycińskim
Ravioli z cielęciną i langustami
Młode ziemniaki z boczkiem ze świnki złotnickiej
Krewetki pieczone od środka z salsą z mango
Kozi ser z galaretką z buraka
Rollsy z serem i łososiem
Rollsy z pesto bazyliowym
Łosoś Gravlax z pudrem cytrynowym
Śledź Matias z chlebem tatarczuch
Jajka przepiórcze z grzanką z truflą
Sferyczna Mozarella z wołowiną
IMG_5114  IMG_5115
IMG_5116  IMG_5124

 

Miłośnicy słodkości również zostali uraczeni tego wieczoru. Któż by zresztą przeszedł obojętnie obok pralin własnoręcznie robionych, musu czekoladowego z pistacjowym piaskiem i trufli migdałowych z prażonymi wiórkami kokosowymi. Po prostu palce lizać!
Ale czego by się innego spodziewać, w końcu Szef Łukasz Konik obiecuje, że w „Brancie” Goście zawsze zostaną smacznie zaskoczeni. Tego wieczoru z pewnością tak było.

IMG_4031

Impreza trwała do białego rana a wielu gości skorzystało z gościnności hotelu, opuszczając jego podwoje następnego dnia.
„Brant” jest symbolem jakości, a nasz obiekt jest wyjątkowy twierdzą właściciele i chyba mają rację. Lokalizacja, architektura, profesjonalny personel i świetna kuchnia są z pewnością doskonałą wizytówką tego miejsca.

Zdjęcia Katarzyna Cegłowska

ZAPRASZAMY DO GALERII ZDJĘĆ!