Delikat Przyprawa Warzywna Szefa Kuchni KNORR
Opublikowano: 06-04-2010
Delikat Przyprawa Warzywna Szefa Kuchni KNORR – dostępna w sprzedaży już od 1 kwietnia!
Nadaj daniom doskonały smak i aromat!
Delikat Przyprawa Warzywna Szefa Kuchni KNORR to kompozycja 11 starannie dobranych warzyw, ziół oraz przypraw, która stanowi doskonały dodatek do niemal każdego dania.
Świetnie nadaje się do podstawowych sosów oraz farszy
Jak powstaje Delikat Przyprawa Warzywna Szefa Kuchni?
Z dojrzałych warzyw oraz ziół wybieramy te najlepsze, suszymy je i mieszamy w odpowiednich proporcjach z przyprawami oraz innymi składnikami o najwyższej jakości, tworząc idealną kompozycję.
Po ugotowaniu nie osadza się na brzegach talerza
Co odnajdziesz w Przyprawie Warzywnej Szefa Kuchni?
Nowa Przyprawa Warzywna to kompozycja starannie dobranych warzyw: marchewki, cebuli, selera, czosnku, czerwonej papryki, pasternaku i pomidorów, a także bogactwo aromatu ziół i przypraw: natki pietruszki, lubczyku, kurkumy oraz koperku.
Nie wymaga dodawania konserwantów, ponieważ powstaje z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw oraz innych suchych składników, a suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych.
Zawiera sól jodowaną. Pomaga ona zapobiegać dolegliwościom związanym z niedoborem jodu w organizmie, takim jak niedoczynność tarczycy, ospałość czy brak energii do życia.
Przyprawa dostępna jest w wygodnych opakowaniach dla gastronomii: 1 kg eurokontener i 5 kg wiaderko, w bardzo atrakcyjnej cenie.
W jaki sposób Przyprawa Warzywna ułatwi pracę w Twojej kuchni?
Delikat Przyprawa Warzywna Szefa Kuchni jest doskonałym dodatkiem do niemal każdego dania i można ją stosować prawie w każdej fazie przyrządzania potrawy. Najczęściej używana jest do przygotowywania zup, sosów, potraw warzywno-mięsnych, potraw wegetariańskich, jako składnik marynat i farszy.
Ma delikatną barwę, a podczas gotowania zachowuje klarowność, dlatego jest pomocna przy przyrządzaniu rosołu i zup rosołowych. Co ważne, po ugotowaniu nie osadza się na brzegach talerza.
Świetnie nadaje się do podstawowych sosów oraz farszy, na przykład gołąbków. Dzięki niej w prosty sposób sprawisz, że dania zyskają pełen bukiet smaku i aromatu.
Mieszanka ziół, przypraw i suszonych warzyw w szybki i ekonomiczny sposób wydobędzie smak różnego rodzaju mięs oraz gotowanych warzyw.
Zaletą Przyprawy Warzywnej są kawałki suszonych warzyw i ziół, nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by przyprawę odcedzić – w takiej formie wspaniale sprawdzi się do przygotowania auszpiku.
Po odcedzeniu doskonale sprawdzi się w przygotowywaniu auszpiku
Jakie cechy sprawiają, że warto wybrać Delikat Przyprawę Warzywną Szefa Kuchni?
• doskonała receptura
• szerokie zastosowanie
• atrakcyjna cena
• wygodne opakowania dla gastronomii (1-kg eurokontener i 5-kg wiaderko)
MATEUSZ WICHROWSKI Młodym Kreatorem Sztuki Kulinarnej 2010
Opublikowano: 14-03-2010
MATEUSZ WICHROWSKI Młodym Kreatorem Sztuki Kulinarnej 2010
Zwycięstwo w konkursie zapewniło Mateuszowi danie zatytułowane: „Turneo z polędwicy wieprzowej z algami i kapustą włoską, sosem szalotkowo – smardzowym i kopytkami z roquefortem”. Opiekun laureata, pani Grażyna Ładno, wraz z całym Zespołem Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich przy ul. Majdańskiej w Warszawie, mogą być dumni ze swego wychowanka. Mateusz był bardzo wzruszony odbierając kluczyki od nagrody głównej – skutera współsponsorowanego przez MotoSet
Na drugim miejscu znalazł się Jarosław Puczkarski, uczeń Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Konarskiego w Bydgoszczy. Zaangażowanie opiekuna Jarka, pani Justyny Ormanowskiej, zaowocowało – kolejnym już – znaczącym sukcesem bydgoskiego gastronomika w tym konkursie.
Trzecią nagrodę zdobyła jedyna wśród finalistów reprezentantka płci pięknej – Angelika Przykłota, reprezentująca Zespół Szkół Rolniczo- Budowlanych przy ul. 1 Maja w Lesznie, przygotowana przez pana Marcina Hance. Angelika jest debiutantką w konkursach kulinarnych, tym bardziej więc należą się jej wielkie brawa.
Finał konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej miał miejsce 10 marca 2010 w Centrum Kulinarnym Unilever Foodsolutions w Poznaniu przy ul. Bałtyckiej. Każdy z finalistów przyrządził w ciągu półtora godziny sześć porcji dania z wykorzystaniem polędwiczki wieprzowej, dowolnego elementu tuszki kurczaka, dowolnego rodzaju sera pleśniowego oraz Primerby Knorr i Marynaty Premium Knorr.
Przewodniczący jury, Executive Chef Tomasz Szymański, kilkakrotnie podkreślił wysoki poziom oraz profesjonalizm, zarówno uczestników, jak i ich opiekunów. Bazując na swoim doświadczeniu jurora wielu różnorodnych konkursów, wyraził on opinię, że finaliści „Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej” to prawdziwy kwiat młodej polskiej gastronomii, pozytywnie wyróżniający się na tle adeptów szkół gastronomicznych w naszym kraju.
Pozytywną opinię o konkursie wyrazili również nauczyciele zawodu w szkołach i klasach o profilu gastronomicznym. Niektórzy z nich reprezentują szkoły, uczestniczące w MKSK od pierwszej czy drugiej edycji.
Konkurs uatrakcyjniły nagrody, zarówno dla uczestników, jak i dla ich opiekunów oraz dla szkół, od organizatora oraz sponsorów: Moto-Set, VivaMix, Grapil, Witek’s, Eva-Tec, Drop.