Pijalnie czekolady E. Wedel w dużych miastach
Opublikowano: 23-02-2012
Pijalnie czekolady E. Wedel rozwijają się od tego roku w ramach grupy EBS, nowego właściciela firmy. W planach jest dalszy rozwój punktów, gdzie można napisać się markowej gorącej czekolady.
Sieć Pijalni Czekolady E. Wedel liczy obecnie 16 punktów, głównie w dużych miastach, tj. Warszawa (siedem punktów), Kraków, Wrocław, Gdańsk. Ale nowi właściciele planują dalszy rozwój punktów, głównie w centrach dużych miast.
Jesteśmy zainteresowani największymi aglomeracjami Polski, a dokładniej- atrakcyjnymi lokalizacjami w centrach tych miast, jakimi są rynki oraz główne deptaki jak również popularnymi wśród klientów centrami handlowymi- mówi Anna Cichosz, dyrektor ds. klientów biznesowych spółki zarządzającej siecią Pijalni Czekolady E. Wedel. Polityka rozwoju sieci ma opierać się głównie o rozwój poprzez jednostki własne, ale także na zasadach franczyzowych.
Nowy rok pijalnie rozpoczęły nowym menu, ofertą poszerzoną o czekoladowe figurki, owoce i zestawy prezentowe, czyli połączenie konceptu restauracyjno- kawiarnianego wraz z częścią sklepową. Nietrudno tu dostrzec podobieństwo do usług Wawla, który również oferuje gorącą czekoladę oraz swoje firmowe wyroby w ramach jednego punktu sprzedaży.
Bake&Sweet/luty 2012/ str. 17
Pragniemy podzielić się z Państwem przepisem na WEDLOWSKĄ CZEKOLADĘ DO PICIA Z ADVOCATEM!
Czas przygotowania: 20 min
dla 6 osób
Składniki:
- 250 g czekolady deserowej Wedel
- 400 ml mleka 3,2% tł
- 200 ml śmietanki 36 %
- 200 ml likieru Advocat
Sposób przygotowania:
Mleko i śmietanę wlać do rondelka, doprowadzić do wrzenia. Następnie należy dodać czekoladę. Nie zdejmując rondelka ze źródła ciepła, ciągle mieszając, doprowadzić do ponownego zagotowania. W czasie od 30 sekund do 1 minuty, gotując, doprowadzić do pożądanej gęstości. Czekoladę podawać w filiżankach: na dno każdej z filiżanek wlać po 40 ml likieru jajecznego Advocat.