POLISH BBQ TEAM
Opublikowano: 13-03-2014
Zapach dymu, jak wiatr w żagle przybliża nas do obranego celu
Historia:
Jesteśmy dziesięcioosobowym zespołem, który powstał w 2008 roku z pasji do kuchni, grillowania i wędzenia. Uwielbiamy eksperymentowanie ze smakiem i aromatem.
Każdy z nas jest inny i pochodzi z różnych regionów Polski: Wielkopolski, Warmii i Mazur i Mazowsza. To daje nam inny punkt odniesienia do tradycyjnych, regionalnych kuchni a tym samym różnych smaków i ich połączeń.
To daje nam siłę i przekonanie, że to co robimy jest naprawdę smaczne, oryginalne i łączy wiele wątków smakowych Polski.
Wyposażenie:
Mobilna Grilowędzarnia „Fire Horns” – największe w Europie mobilne urządzenie do wędzenia. Długość wraz z paleniskiem 7 m.
Wydajność około 1000 porcji mięsa na godzinę. Dodatkowo wyposażona w grill z rusztem, zlewozmywak, zamrażarkę.
Fiat 126p z kominem na dachu przystosowany do wędzenia w środku oraz grillowania na masce samochodu. W miejscu dawnego silnika palenisko opalane drewnem liściastym
VIKING – Grillo wędzarnia idealna do przyrządzania świeżych ryb i warzyw
Osiągnięcia:
2013 – Otwarte Mistrzostwa Polski Smoker Żnin, Polska –
1 MIEJSCE GRAND PRIX TYTUŁ MISTRZ POLSKI BBQ 2013
2009 – Mistrzostwa BBQ Litwy, Druskienniki
– brązowy medal Grand Prix oraz złoty medal za Karkówkę BBQ.
2010 – Otwarte Mistrzostwach Polski, Mikołajki Polska
– Vice Mistrzostwo Polski oraz 2 złote medale za karkówkę oraz żeberka.
2011 – Mistrzostwa Świata BBQ Gronau, Niemcy
2012 – Olimpiada Kulinarna BBQ Pęczniew, Polska
– brązowy medal Grand Prix
2012 – Otwarte Mistrzostwa Polski Smoker Żnin, Polska
– brązowy medal Grand Prix
Kadra:
Andrzej Bryk i Mariusz Nowicki – założyciele zespołu, doświadczenie zdobywali na Mistrzostwach Świata i Europy takich jak: Puchar Świata – Polska Zakopane 2004, Mistrzostwa Świata – Węgry 2005 BalatonAliga, Mistrzostwa Świata Polska Wrocław 2006 (zespół Mistrzów Świata), Mistrzostwa Świata – USA Jack Daniels BBQ Invitation 2006, 2007, 2008, 2010, 2011.
Daniel Gołębiewski – doświadczony wieloletni Executive Chef w najlepszych restauracjach Warszawy. Żeberka ponad wszystko – to jego dewiza…
Robert Marszałek – szef kuchni, restaurator i fascynat BBQ, „Maluch 126p BBQ” – to jego „oczko” w głowie…
Tomasz Gawarzyński – szef kuchni, przyprawy, świeże zioła, marynaty nie mają dla niego tajemnic…
Stanisław Nowogródzki – szef kuchni kreator dań polskich. W jego żyłach płynie sos barbecue…
Bartek Heba – szef kuchni i wykładowca zawodu w warszawskich szkołach. Podczas grillowania czuje się jak Ryba w wodzie…
Jako Narodowa Reprezentacja Polski Barbecue możemy dla Państwa przygotować imprezę w plenerze z wykorzystaniem w/w sprzętu gwarantując niesamowite doznania smakowe połączone z pełnym profesjonalizmem zorganizowania eventu.
Kontakt e-mail: biuro@polishbbqteam.com
Kontakt Tel: +48 661011221