POLISH BBQ TEAM

Opublikowano: 13-03-2014

Zapach dymu, jak wiatr w żagle przybliża nas do obranego celu

bbq1 

 

Historia:

Jesteśmy dziesięcioosobowym zespołem, który powstał w 2008 roku z pasji do kuchni, grillowania i wędzenia. Uwielbiamy eksperymentowanie ze smakiem i aromatem.

Każdy z nas jest inny i pochodzi z różnych regionów Polski: Wielkopolski, Warmii i Mazur i Mazowsza.  To daje nam inny punkt odniesienia do tradycyjnych, regionalnych kuchni a tym samym różnych smaków i ich połączeń.

To daje nam siłę i przekonanie, że to co robimy jest naprawdę smaczne, oryginalne i łączy wiele wątków smakowych Polski.

Wyposażenie:

Mobilna Grilowędzarnia  „Fire Horns” – największe w Europie mobilne urządzenie do wędzenia. Długość wraz z paleniskiem 7 m.

Wydajność około 1000 porcji mięsa na godzinę. Dodatkowo wyposażona w grill z rusztem, zlewozmywak, zamrażarkę.

bbq2

Fiat 126p z kominem na dachu przystosowany do wędzenia w środku oraz grillowania na masce samochodu. W miejscu  dawnego silnika palenisko opalane drewnem liściastym

bbq3  bbq4

VIKING – Grillo wędzarnia idealna do przyrządzania świeżych ryb i warzyw

bbq5  bbq6

Osiągnięcia:

2013 – Otwarte Mistrzostwa Polski Smoker Żnin, Polska –

1 MIEJSCE GRAND PRIX TYTUŁ MISTRZ POLSKI BBQ 2013

bbq7

2009 – Mistrzostwa BBQ Litwy, Druskienniki

– brązowy medal Grand Prix oraz złoty medal za Karkówkę BBQ.

bbq8

2010 – Otwarte Mistrzostwach Polski, Mikołajki Polska

– Vice Mistrzostwo Polski oraz 2 złote medale za karkówkę oraz żeberka.

­­­

bbq9

2011 – Mistrzostwa Świata BBQ Gronau, Niemcy

bbq10

2012 – Olimpiada Kulinarna BBQ Pęczniew, Polska

– brązowy medal Grand Prix

bbq11

2012 – Otwarte Mistrzostwa Polski Smoker Żnin, Polska

– brązowy medal Grand Prix

bbq12

Kadra:

Andrzej BrykMariusz Nowicki – założyciele zespołu, doświadczenie zdobywali na Mistrzostwach Świata i Europy takich jak: Puchar Świata – Polska Zakopane 2004, Mistrzostwa Świata – Węgry 2005 BalatonAliga, Mistrzostwa Świata Polska Wrocław 2006 (zespół Mistrzów Świata), Mistrzostwa Świata – USA Jack Daniels BBQ Invitation 2006, 2007, 2008, 2010, 2011.

Daniel Gołębiewski – doświadczony wieloletni Executive Chef w najlepszych restauracjach Warszawy. Żeberka ponad wszystko – to jego dewiza…

Robert Marszałek – szef kuchni, restaurator i fascynat BBQ,  „Maluch 126p BBQ” – to jego „oczko” w głowie…

Tomasz Gawarzyński – szef kuchni, przyprawy, świeże zioła, marynaty nie mają dla niego tajemnic…

Stanisław Nowogródzki szef kuchni kreator dań polskich. W jego żyłach płynie sos barbecue…

Bartek Heba – szef kuchni i wykładowca zawodu w warszawskich szkołach. Podczas grillowania czuje się jak Ryba w wodzie…

Jako Narodowa Reprezentacja Polski Barbecue możemy dla Państwa przygotować imprezę w plenerze z wykorzystaniem w/w sprzętu gwarantując niesamowite doznania smakowe połączone z pełnym profesjonalizmem zorganizowania eventu.

Kontakt e-mail: biuro@polishbbqteam.com

Kontakt Tel: +48 661011221

www.polishbbqteam.com