3. Ogólnopolski Konkurs Fotografii Kulinarnej
Opublikowano: 06-04-2016

Branża HoReCa ma ogromne oczekiwania wobec fotografów. Prawidłowo wykonane i przygotowane zdjęcie jest głównym narzędziem marketingowym w rękach restauracji, hoteli oraz producentów produktów spożywczych, portali i blogów oraz wydawnictw kulinarnych.
Nie musisz umieć gotować! Liczy się pomysł i technika wykonania zdjęcia. Więc łapcie kategorie i puśćcie wodzę fantazji. Już nie możemy się doczekać, co tym razem wymyślicie!
Nagrody:
Aparat Fujifilm X-E2S z obiektywem XF27mm
Aparat Fujifilm X70
Aparat Fujifilm X-T10 z obiektywem XF27mm
oraz inne nagrody rzeczowe i niematerialne, których fundatorami są partnerzy konkursu.
Regulamin http://www.kucharze.pl/konkursy/fotografia-kulinarna/fotografia-kulinarna-2016/regulamin-3-okfk
Karta zgłoszenia http://www.kucharze.pl/wp-content/uploads/2016/03/formularz_zgloszeniowy_foto2016.doc
Kontakt: foto@kucharze.pl
Głównym sponsorem 3 Ogólnopolskiego Konkursu Fotografii Kulinarnej jest Fujifilm!
Sponsorami kategorii są:
Dajar HoReCa – English breakfast/ amatorzy
Fusion Gusto Polska – Kiełki, zioła, kwiaty jadalne/ profesjonaliści i blogerzy
Morning – food for tomorrow – Pomidor/ profesjonaliści i blogerzy
Na fotografie czekamy do 1 czerwca 2016
Uroczysta gala finałowa odbędzie się 2 lipca 2016 na Zamku w Gniewie
Organizatorem OKFK jest Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
Komisja konkursowa:
- Jacek Bonecki – Fotograf i popularyzator fotografii, operator filmowy, producent telewizyjny i dziennikarz.
- Joanna Czechowska – Fujifilm
- Ewa Olejniczak – Szef kuchni restauracji w hotelach *****, pasjonatka kuchni azjatyckiej i zdrowego jedzenia
- Krzysztof Szulborski – Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, redaktor naczelny „akademia kulinarna – od nauki do sztuki kulinarnej”
- Beata Marcińczyk – redaktor naczelna Poradnika Restauratora
- Małgosia Minta – reporterka Gazety Wyborczej i autorka MintaEats.com
- Maciej Nowak – krytyk kulinarny i teatralny
- Kaszamanna Studio – laureatki OKFK, specjalistki od wizerunku w gastronomii
- Tomasz Deker – właściciel T.Deker Patissier & Chocolatier
- Andrzej Polan – Szef kuchni, prowadzący programy kulinarne
- Olimpia Davies – laureatka OKFK, fotograf Artisan Food Photograpfy
- Małgorzata Gajdowicz – Morning Food for Tomrrow
- Krzysztof Kasprzak – Dajar HoReCa
- Agnieszka Ochniak – Redaktor naczelna Papaja.pl
- Natalia Lewandowska – Fusion Gusto
Zapraszamy do udziału