Gęsina nie tylko na św. Marcina
Opublikowano: 17-05-2017
Pabianice – Fabryka Wełny Hotel & SPA – data konkursu : 19 sierpnia 2017 r.
Serdecznie zapraszamy do udziału w II edycji Konkursu Kulinarnego „ Gęsina nie tylko na św. Marcina ‘’ , który odbędzie się 19 sierpnia 2017 roku w Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach.
Pomysłodawcą i organizatorem konkursu jest Wiesław Bober oraz Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach ul. Zamkowa 2.
Patronat merytoryczny objął Klub Szefów Kuchni.
Zapraszamy kucharzy profesjonalistów z całej Polski .
W konkursie będą uczestniczyć ekipy 2 osobowe mające do dyspozycji 4 stanowiska kuchenne.
Każda ekipa będzie miała do przygotowania 9 porcji dania . Jedna porcja trafia na stół ekspozycyjny a pozostałe do jury degustacyjnego i technicznego.
Celem konkursu jest promocja kucharzy , pokazanie ich umiejętności i wysokiej wiedzy zawodowej oraz promocja produktu : gęsiny.
Odprawa uczestników konkursu z jury odbędzie się 18 sierpnia o godz. 19.00
Sala D I piętro.
Sobota – Rozpoczęcie konkursu kulinarnego – godz. 10,00 – restauracja Przędzalnia.
I tura – godz. 10,00 – 11,40
II tura – godz. 11,40 – 13,20
III tura – godz. 13,20 – 15,00
Wyniki prac oceniać będzie jury profesjonalne składające się z 8 ekspertów gastronomicznych pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego.
Przewidywane nagrody : I , II , III miejsce
– Statuetka
– Puchar
– Dyplom
– nagrody od sponsorów
– nagroda niespodzianka
Uroczyste ogłoszenie wyników konkursu nastąpi podczas uroczystej gali
19 sierpnia 2017 r. godz. 20,00 / I piętro
Ekipy będą miały do dyspozycji stanowiska wyposażone w profesjonalny sprzęt kuchenny przez sponsora Gastro Magic Service Wypożyczalnia Gastronomiczna : zlewozmywak wraz ze stołem odstawczym , stół roboczy ,
płyty indukcyjne , piec konwekcyjno-parowy oraz stanowisko techniczno –sprzętowe : cyrkulator sous-vide z wanną , pakowarka próżniowa , stół grzewczy z nadstawką grzewczą .
Patronat merytoryczny nad konkursem objęli :
Klub Szefów Kuchni , Euro Toques , Doceń Polskie
Do pobrania: