2 Sides-Of The Plate
Opublikowano: 28-07-2016

Wakacje to specjalny czas dla nas wszystkich.
To chwila wytchnienia od codziennego pędu. To czas dla rodziny, przyjaciół i nas samych na złapanie oddechu, kontakt z naturą, kulturą i prawdziwym delektowaniem się smakami.
Dlatego już w sierpniu w nadmorskim hotelu Grand Lubicz Spa & Welness w Ustce odbędzie się 10 kolacji kulturalnych, podczas których Goście zabrani zostaną w wyjątkową podróż kulinarną.
2 Sides-Of The Plate, bo tak nazywa się projekt, jest połączeniem jedzenia i muzyki w najlepszym wydaniu. Pomysłodawcy tego jedynego w swoim rodzaju wydarzenia promują w ten sposób dobrą kuchnię w kulturalnych okolicznościach przyrody. Goście hotelu Grand Lubicz Spa & Welness będą mieli niebywałą okazję skosztować dań spod rąk znanych i lubianych z programów telewizyjnych szefów kuchni jak również wielkich osobowości ze świata polskiej gastronomii.
Na co dzień brakuje nam czasu szczególnie na kulturę. Dlatego słusznym wydaje się ten wyjątkowo artystyczny mariaż.
Sierpniowe kolacje to nie tylko wyszukane smaki z najodleglejszych zakątków świata to również wiedza, którą przekażą Gościom szefowie kuchni, zaprezentują swoje nadzwyczajne umiejętności oraz zdradzą najdziwniejsze tricki kulinarne.
Menu składać się będzie z sześciu wyjątkowych „bryz” (dań) i wystąpi w akompaniamencie dobrej muzyki i specjalnie dobranych na te okazje win. Przez wieczory obfitujące w niebywałe doznania dla podniebienia i duszy przeprowadzi Gości najsłynniejszy manager w naszym kraju – Paweł Gruba.
Nie pozostaje zatem nic innego jak kupić bilety na te wyjątkowe wydarzenia.
Bilety do kupienia na stronach: www.grandlubicz.pl i www.2sidesoftheplate.pl
Harmonogram kolacji:
Prowadzący: Paweł Gruba
– manager Hell’s Kitchen od sześciu edycji, z-ca dyrektora gastronomii w Airport Hotel Okęcie
2.08 – Martin Gimenez Castro
– zwycięzca pierwszej edycji programu Top Chef, szef kuchni w hotelu Rialto i restauracji Ceviche
4.08 – Darek Kuźniak
– uczestnik programu Top Chef, sous-chef podczas dwóch edycji programu Hell’s Kitchen
8.08 – Tomasz Purol
– zwycięzca 5 edycji programu Top Chef, szef kuchni w hotelu Blow Up Hall 5050, laureat wielu prestiżowych konkursów w Polsce i zagranicą
– wielki autorytet kulinarny w branży, doświadczenie zawodowe zdobywał niemal na wszystkich kontynentach, członek i założyciel organizacji kulinarnych w Polsce i innych kraja
12.08
Wojciech Bartczak – zwycięzca 5 edycji programu Hell’s Kitchen
Łukasz Kawaller – zwycięzca 1 edycji programu Hell’s Kitchen
Ernest Jagodziński – szef kuchni restauracji Cucina w Poznaniu
Tomasz Deker – mistrz cukiernictwa, współwłaściciel sieci cukierni T.Deker Patisser & Chocolatier
– jeden z najbardziej utalentowanych kucharzy młodego pokolenia, zwycięzca 2 edycji programu Top Chef
18.08 – Robert Skubisz
– szef kuchni restauracji Amber Room
20.08 – Joseph Seeletso
– został kucharzem, kontynuując w ten sposób rodzinną tradycję, szef kuchni w Josep’s Bistro & Wine
22.08 – Wojciech Modest Amaro
właściciel pierwszej restauracji w Polsce z gwiazdką Michellin, juror w programie Top Chef i prowadzący programu Hell’s Kitchen
Kontakt do organizatora : Paweł Gruba 510 000 444
Informacje dla mediów: Smarten PR
pr@smartenpr.pl ; www.smartenpr.pl