Arte Culinaria Italiana 2019
Opublikowano: 14-01-2019
XIV Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana” 22-24 luty 2019
Hotel Warszawa *** SPA & RESORT Augustów Konkurs dla profesjonalistów
Organizatorami konkursu są: Giancarlo Russo oraz Hotel Warszawa*** SPA & RESORT w Augustowie.
Celem głównym konkursu jest wykazanie się znajomością w przygotowaniu dań kuchni włoskiej : pierwszego dania- makaronu marki Perino oraz drugiego dania – mięsnego z wykorzystaniem mięsa rostbef sezonowanego na sucho marki Sokołów , z obowiązkowym wykorzystaniem dowolnego produktu z asortymentu marki Debic oraz z wykorzystaniem innych dowolnych produktów włoskich zachowując zasady kulinarne obowiązujące w kuchni włoskiej.
Konkurs odbędzie się w dniach 22-24 lutego 2019 roku:
- 22 lutego o godzinie 20:00 w Hotelu Warszawa*** SPA&RESORT – odprawa ekip startujących z Jury -sala konferencyjna Necko
- 23 lutego od godziny 10:00 do godziny 16:00 w Sali konkursowej Wigry w Hotelu Warszawa *** SPA&RESORT – zmagania konkursowe.
W konkursie może uczestniczyć 12 ekip kucharzy w składzie dwuosobowym.
Uczestnikami konkursu mogą być kucharze pracujący aktualnie w zawodzie bez względu na zajmowane stanowisko i wiek. Bardzo mile widziane będą ekipy z udziałem kobiet. Ekipy reprezentują macierzyste zakłady pracy tj. restauracje i restauracje hotelowe. Wszyscy uczestnicy konkursu muszą pracować zgodnie ze swoimi kwalifikacjami w zakładach gastronomicznych, które dokonały zgłoszenia, aż do momentu rozstrzygnięcia konkursu.
W przypadku większej ilości zgłoszeń jak przewidują zasady regulaminowe, jury selekcyjne dokona wstępnej selekcji uczestników, na podstawie subiektywnej oceny opisu i zdjęcia zgłoszonej potrawy i wybierze 12 ekip kucharskich, które wystąpią w konkursie finałowym.
Wszystkie zgłoszenia należy przesyłać nie później niż do dnia 31 stycznia (czwartek) 2019 roku na
adres e-mail : konkurs@giancarlo.pl DW : szulba@tlen.pl .
Zgłoszenie należy przesyłać na druku zgłoszeniowym wraz z opisem technologicznym oraz wyraźnym zdjęciem wykonanych potraw (wersje edycyjne typu AI, PSD, CDR, PDF lub popularne JPG w dużej rozdzielczości).
Formularz ze zgłoszeniem uczestnictwa należy wypełnić tak, aby zawierał czytelne imię i nazwisko wraz z numerem telefonu i mailem, pełna nazwę zakładu zgłaszającego swojego uczestnika oraz wszystkie wymagane dane w zgłoszeniu. Wraz ze zgłoszeniem należy dokonać akceptacji treści niniejszego regulaminu. Dokumenty do pobrania znajdują się poniżej: