BAR SYMPOSIUM 13/14 września 2010 r. Fabryka Wódek Koneser w Warszawie

Opublikowano: 09-04-2010

bar_symposium_warszawa_2010.jpg



SYMPOSIUM


Greckie słowo pierwotnie określające biesiadę pitną (grecki czasownik sympotein oznacza "pić razem"). Obecnie opisuje wszelkie konferencje naukowe lub akademickie charakteryzujące się formatem otwartym.

CELEBAR SYMPOSIUM

Edukacja: wykłady, dyskusje i warsztaty.

Promocja kultury barmańskiej, nowych trendów, picia koktajli i odpowiedzialnej konsumpcji.

Prezentacja marek, w tym nowości rynkowych.




LOKALIZACJA BSW

Fabryka Wódek Koneser

Budowę Warszawskiej Wytwórni Wódek "Koneser„ przy ulicy Ząbkowskiej 27/31 rozpoczęto w 1897 roku. Obecnie zabytkowe budynki były pierwszymi zakładami warszawskimi oświetlanymi elektrycznością.

Po odzyskaniu niepodległości w 1918 roku i po reformach gospodarczych, podjętych w latach 20-tych, ustanowiono w 1928 roku Polski Monopol Spirytusowy. Zakład na Ząbkowskiej stał się wiodącym przedsiębiorstwem w branży.



BAR SYMPOSIUM WARSZAWA


•Ekskluzywne wydarzenie dla świata mocnych alkoholi.

•Konwencja nawiązująca do międzynarodowych spotkań branży alkoholowej odbywających się na całym świecie.

•Liczne wykłady, warsztaty, degustacje alkoholu oraz panele dyskusyjne.

•Dwudniowe spotkanie, podczas którego zaprezentują się marki mocnych alkoholi.

•Miejsce do spotkań z barmanami, konsumentami i klientami.

•Bar Tours

•Impreza biletowana, przeznaczona tylko dla osób pełnoletnich.

GRUPA DOCELOWA

-Barmani

-Menadżerowie barów

-Właściciele i kadra zarządzająca barów, restauracji, klubów i hoteli

-Przedstawiciele firm z branży spirytusowej-producenci, importerzy i dystrybutorzy

-Przedstawiciele firm z segmentu HoReCa.



WYKŁADY NA BSW

How to set-up and run a world class bar

JoergMeyer, LeLion, Hamburg

•Sophisticated Drinking

Stefan Gabanyi, Schumann’sBar, Munich

•An Insight into the mysterious worldof cocktail bitters

Alexander Hauck, TheBitterTruth, Niemcy

•Deconstructed Gin Tasting

MerlinGriffiths, London

W nosie i na języku -do czego jestnam potrzebny węch i smak?

Prof. dr hab. med. Przemysław Bieńkowski, Kierownik Zakładu Farmakologii i Fizjologii Układu Nerwowego Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie

•„Atrybuty nowoczesnego barmana” –czyli jak nie popaść w rutynę i zostać artystą w swoim fachu

Marcin Kasprzycki, Loco Stacja

•Znaczenie budżetowania i planowania w barze

Piotr Mocek, Paparazzi.

•Rum i tiki koktajle

Radosław Wieczorek, Mixology.pl

•Amerykańskie trunki i ich historia.

Tomasz Falkowski, Bourbon i inne





PANELE DYSKUSYJNE NA BSW




Ostatnia dekada w barmaństwie europejskim


Helmut Adam, Joerg Meyer, Marcin Kasprzycki i inni

Obecna sytuacja barmaństwa w Polsce

Piotr Mocek, Ryszard Berent, Patryk Lenart i inni

BAR TOURS

– Wieczorna część Bar Symposium Warszawa.

– Sponsorowana przez jedną markę „wycieczka po barach”.

– Specjalnie przygotowany na ten wieczór przewodnik.

– Specjalnie przygotowane na ten wieczór drinki sygnowane przez sponsorujące marki.

– Promocja barmanów i barów.

– Krzewienie kultury picia koktajli.

WSPÓŁPRACA

•Zapraszamy Państwa do podjęcia współpracy przy promocji Bar Symposium Warszawa.

•Wierzymy, że koncepcja eventu wzbudziła zainteresowanie.

•Będziemy wdzięczni za przesłanie propozycji możliwości współpracy przy promocji Bar Symposium Warszawa.

•Jesteśmy otwarci na Państwa sugestie i zapraszamy do kontaktu.

KONTAKT

Tomasz Roehr

+48 509 469 200

tomekroehr@gmail.com

www.alkoteka.pl

alkoteka@gmail.com