BELLA ITALIA ? WIECZÓR WŁOSKI
Opublikowano: 14-04-2010


Restauracja WAVE, Sheraton Sopot Hotel zaprasza w piątek, 23.04.2010 w godz. 18:00 – 23:00 w kulinarną podróż do Włoch.
W cenie 110,00 zł
W programie:
Gwiazdy wieczoru: Giancarlo Russo, Robert Sowa, Tomasz Borucki
Pokaz sztuki gotowania, historia włoskich smaków
Tajniki i degustacja włoskich win – Jerzy Kułakowski
Wieczór z piosenką włoską – koncert duetu PORCA MISERIA
Konkurs z kulinarnymi nagrodami
Włoskie Menu:
Oryginalne włoskie antipasto
Świeże ryby i owoce morza
Wyśmienite włoskie dania
Finezyjne przysmaki wykonane z oryginalnych produktów włoskich
Makarony „domowej roboty” oparte na własnej recepturze
Włoskie pieczywo, szynki, sery
Tradycyjne włoskie desery
Wielkie Włoskie Wina
Włoskie smaki zapewniają Mistrzowie Sztuki Kulinarnej:
Giancarlo Russo– sycylijczyk, koneser i mistrz włoskiej sztuki kulinarnej. Gotował dla dwóch papieży, piłkarzy Juventusu Turyn oraz siatkarskiej reprezentacji Włoch. Właściciel restauracji „Giancarlo” w Warszawie, entuzjasta trufli. Popularność zdobył występując w programach telewizyjnych.
Robert Sowa– mistrz sztuki kulinarnej rodem z Krakowa. Do niedawna szef kuchni hotelu Jan III Sobieski w Warszawie. Obecnie kreator kulinarny hotelu, niebawem zaprosi do swojej autorskiej restauracji. Były kucharz polskiej reprezentacji w piłce nośnej, odznaczony dwoma Oskarami Kulinarnymi oraz tytułem honorowym przez Kulinarny Instytut Francuski. Autor książek„W poszukiwaniu smaku doskonałego”, „Esencja smaku” i „Romans kulinarny”. Gospodarz kącika kulinarnego w niedzielnym programie Dzień Dobry TVN.
Tomasz Borucki– szef kuchni Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & SPA. Absolwent American Culinary Federation na Florydzie. Podróż kulinarną rozpoczął w Hotelu Bristol w Warszawie. Jako szef kuchni opłynął cały świat na luksusowym statku pasażerskim Seven Seas Mariner. Jako Szef Kuchni odbierał największy statek pasażerski świata Liberty of the Seas.