BIG Pieróg w Multifood STP
Opublikowano: 01-04-2010


Wrocławscy kucharze z restauracji Multifood STP ulepili największego pieroga na świecie. Ma 3 metry długości i 2 metry szerokości, a jego wnętrze to 120kg serowego farszu – Nasz Big Pieróg, bo tak się będzie nazywał, na stałe wejdzie do menu STP – mówi Marzena Krupińska Dyrektor ds. Rozwoju Sieci Multifood STP – Będzie go można spróbować we wszystkich naszych lokalach.
Multifood STP, to pierwsza w Polsce restauracja sprzedająca posiłki w systemie samoobsługowym na wagę. Sieć liczy obecnie cztery lokale: dwa własne i dwa franczyzowe. Wszystkie mieszczą się we Wrocławiu. Jeszcze w tym roku Multifood STP planuje otworzyć 10 restauracji na licencji franczyzowej. Już wiadomo, że pierwsze z nich powstaną również w stolicy Dolnego Śląska. W perspektywie najbliższych miesięcy brane są także pod uwagę inne lokalizacje, w największych polskich miastach.