Bocuse d’Or Europe 2010 – wyjedź na konkurs!
Opublikowano: 17-04-2010

W dniach 7-8 czerwca 2010 roku w Genewie w Szwajcarii odbędzie się po raz drugi prestiżowy europejski konkurs kulinarny Bocuse D’or Europe 2010. www.bocusedor.com/2010/, w którym weźmie udział polska ekipa.
W konkursie wystąpi 20 ekip reprezentujących poszczególne kraje, 12 z nich będzie miało możliwość startować w światowym konkursie Bocuse D’or Lyon 2011 www.bocusedor.com w Lyonie we Francji i walczyć o najważniejszą nagrodę „Bocuse d’Or” w kulinarnym świecie.
W tym roku dzięki staraniom C-Michel Labarre, udało się zgłosić Polskę do udziału w tym przedsięwzięciu.
Po raz drugi w historii Reprezentacja Polski (Szef kuchni Rafał Jelewski i jego pomocnik Bartosz Budzyński – Hotel Park Poznań) będzie miała okazję rywalizować z europejską i światową czołówką branży gastronomicznej. To niezwykłe wydarzenie stwarza niepowtarzalną okazję do promocji polskiej sztuki kulinarnej.
Polska reprezentacja:
candidates: Rafał Jelewski i Bartosz Budzyński (Hotel Park Poznań)
official coach: Jean Bos
president: Constant-Michel Labarre
Temat konkursu 2010:
Ryby dla 14 osób; serwowane na 14 talerzach
• 1 halibut – 5 – 6 kg
Mięso dla 14 osób; serwowane na 14 talerzach
• Cielęcina
• Comber z kością (6 szt. żeberek)
Do wyboru
• Głowa cielęca bez kości
• Nóżki cielęce
• Grasica cielęca
Akademia "Bocuse d’Or Team Poland"
C-Michel Labarre
President Bocuse d’Or Team Poland
00 48 604 917 404www.labarre.pl
UWAGA!!!
Wyjedź na konkurs Bocuse d’Or Europe 2010 jako kibic reprezentacji!
Jeżeli chcesz dopingować polski zespół na największym światowym konkursie zgłoś się do nas już teraz!
Wyjazd 5.06.2010 powrót 9.06.2010
Wszystkich zainteresowanych prosimy o szybki kontakt.
Szczegółowych informacji udziela:
C-Michel Labarre: michel@labarre.pl
+ 48 604 917 404
Anna Morzyszek: ania.cml@gmail.com
+48 795 257 120