Chcesz nauczyć się gotować? Zapisz się do Szkoły Dobrego Smaku!
Opublikowano: 10-06-2010

7 edycja Festiwalu to nie tylko konkurs dla restauratorów, ale również imprezy towarzyszące. Organizatorzy zapraszają do Szkoły Dobrego Smaku 26 i 27 czerwca.
W Szkole Dobrego Smaku weźmie udział 20 osób. Każdy z uczestników nauczy się gotować prezentowane na pokazie dania. Oprócz degustacji przygotowanych wspólnie potraw, na uczestników czekać będą niespodzianki. Koszt udziału w Szkole Dobrego Smaku: 150 zł jeden dzień, dwa dni 250 zł. Zgłoszenie możesz przesłać na adres: konkurs@festiwaldobregosmaku.eu
I Dzień Szkoły Dobrego Smaku – 26 czerwca
10:00 Rozpoczęcie Szkoły Dobrego Smaku
10:30 – 12:00 pokaz: Kuchnia fusion – Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel’s Hotel Łódź
12:00 – 12:30 konkurs dla uczestników Szkoły
12:30 – 14:00 pokaz: Kuchnia francuska – Constant-Michel Labarre, mistrz kuchni francuskiej, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d’Or Poland
14:00 – 15:30 pokaz: wina austriackie + prezentacja księgi The Austrian Wines- Jakub Majer, Sommelier
15:30 Rozdanie uczestnikom dyplomów i zakończenie I Dnia Szkoły Gotowania
II Dzień Szkoły Dobrego Smaku – 27 czerwca
10:30 – 12:00 pokaz: Kuchnia z mrożonych warzyw – przystawki – Marek Widomski, członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, założyciel Krakowskiej Kuźni Kulinarnej
12:00 – 12:30 konkurs dla uczestników Szkoły
12:30 – 13:30 pokaz: Kuchnia Constant-Michel Labarre, mistrz kuchni francuskiej, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d’Or Poland
13:30 – 14:30 pokaz: Kuchnia międzynarodowa – Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel’s Hotel Łódź
14:30 – 15:30 pokaz: Desery – Arkadiusz Nuszczyński, szef kuchni hotel FOCUS
15:30 rozdanie uczestnikom dyplomów i zakończenie II Dnia Szkoły Gotowania
Więcej szczegółów o Festiwalu na stronie www.festiwaldobregosmaku.eu