Chcesz nauczyć się gotować? Zapisz się do Szkoły Dobrego Smaku!

Opublikowano: 10-06-2010

7 edycja Festiwalu to nie tylko konkurs dla restauratorów, ale również imprezy towarzyszące. Organizatorzy zapraszają do Szkoły Dobrego Smaku 26 i 27 czerwca.

festiwalds7.jpg

W festiwalową sobotę i niedzielę w restauracji hotelu andel’s prezentacje kulinarne dla uczestników szkoły przygotują: Constant Michel Labarre — mistrz kuchni francuskiej, przewodniczący Akademii "Bocuse d’Or Team Poland", Mirosław Jabłoński szef kuchni andel’s Hotel Łódź oraz Marek Widomski, członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, założyciel Krakowskiej Kuźni Kulinarnej Prezentowane będą m.in.: kuchnia francuska i fusion.

W Szkole Dobrego Smaku weźmie udział 20 osób. Każdy z uczestników nauczy się gotować prezentowane na pokazie dania. Oprócz degustacji przygotowanych wspólnie potraw, na uczestników czekać będą niespodzianki. Koszt udziału w Szkole Dobrego Smaku: 150 zł jeden dzień, dwa dni 250 zł. Zgłoszenie możesz przesłać na adres: konkurs@festiwaldobregosmaku.eu

I Dzień Szkoły Dobrego Smaku  – 26 czerwca

10:00 Rozpoczęcie Szkoły Dobrego Smaku

10:30 – 12:00 pokaz: Kuchnia fusion – Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel’s Hotel Łódź

12:00 – 12:30 konkurs dla uczestników Szkoły

12:30 – 14:00 pokaz: Kuchnia francuska – Constant-Michel Labarre, mistrz kuchni francuskiej, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d’Or Poland

14:00 – 15:30 pokaz: wina  austriackie + prezentacja księgi The Austrian Wines- Jakub Majer, Sommelier

15:30 Rozdanie uczestnikom dyplomów i zakończenie I Dnia Szkoły Gotowania

II Dzień Szkoły Dobrego Smaku  – 27 czerwca 

10:30 – 12:00 pokaz: Kuchnia z mrożonych warzyw – przystawki – Marek Widomski, członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, założyciel Krakowskiej Kuźni Kulinarnej

12:00 – 12:30 konkurs dla uczestników Szkoły

12:30 – 13:30 pokaz: Kuchnia Constant-Michel Labarre, mistrz kuchni francuskiej, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d’Or Poland

13:30 – 14:30 pokaz: Kuchnia międzynarodowa –  Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel’s Hotel Łódź

14:30 – 15:30 pokaz: Desery – Arkadiusz Nuszczyński, szef kuchni hotel FOCUS

15:30 rozdanie uczestnikom dyplomów i zakończenie II Dnia Szkoły Gotowania

Więcej szczegółów o Festiwalu na stronie www.festiwaldobregosmaku.eu