„COOLINARIA? nowy program rozrywkowy w Czwórce od 10 kwietnia
Opublikowano: 09-04-2010

„COOLINARIA” nowy program rozrywkowy w Czwórce od 10 kwietnia – w każdą sobotę o godz. 17:00 …..
Dwóch charyzmatycznych szefów kuchni rywalizuje ze sobą w trudnej sztuce nauki gotowania. Mistrzowie – Marcin Budynek oraz Artur Grajber dostają nie lada orzech do zgryzienia. W ich ręce wpada kompletny żółtodziób. Człowiek który "przypala nawet wodę na herbatę". Zupełnie "zielony" bohater ma za zadanie przygotować wystawną i elegancką kolację dla swoich przyjaciół. Pomóc muszą mu w tym nasi mistrzowie w kuchni. Dla nich współpraca z amatorem może się okazać sporym wyzwaniem, ale nie będzie w ich królestwie żadnej taryfy ulgowej.
Każdy z szefów kuchni podaje przepisy na dwie potrawy. Przepis pierwszego mistrza bohater wykonuje pod okiem drugiego, po czym role się odwracają. Po przyrządzeniu wszystkich czterech potraw (przystawka, pierwsze i drugie danie oraz deser) następuje finał – kolacja, w czasie której goście, zaproszeni przez świeżo upieczonego adepta sztuki kulinarnej mogą ocenić jego postępy. Po kolacji to właśnie goście punktują zaserwowane dania w skali od 1 do 10. Prowadzący, po podsumowaniu punktacji, ogłasza, która potrawa najbardziej smakowała, a tym samym – który mistrz kuchni okazał się lepszy w tym odcinku programu.
„Coolinaria” to przede wszystkim fenomenalna zabawa i rozrywka, odbiegająca od formuły programu kulinarnego: nie tylko poznajemy tajemnice tworzenia najznakomitszych potraw, ale przede wszystkim śledzimy rywalizację mistrzów kuchni, którzy muszą nauczyć tej sztuki kompletnego żółtodzioba. Rywalizację tym ciekawszą, że jeden z mistrzów dysponuje niełatwym charakterem.
Czyje podejście jest lepsze?
Kto potrafi lepiej przekazać wiedzę?
Czyje metody będą skuteczniejsze?
Lepszy anioł czy strażnik z kijem ?
Program prowadzi Kuba Klawiter.
PROWADZĄCY
Kuba KlawiterZnany widzom Czwórki jako prowadzący programów „Big Brother”, „Nowa Generacja” czy „Istne Szaleństwo”. Z natury zawistny i zazdrosny. Seksualną przyjemność sprawia mu obserwowanie porażek innych. Jest wybitnym znawcą kuchni tureckiej: o każdej porze dnia i nocy potrafi znaleźć otwartą budkę z kebabem. Przypala jajecznicę.
SZEFOWIE KUCHNI
ARTUR GRAJBERSzef kuchni Hotelu Sheraton w Warszawie. W kuchni najbardziej lubi eksperymenty. Nie ma popisowego dania, bo… zbyt często zmienia pomysły. Na co dzień zarządza zespołem od 40 do 80 osób. Wyznaje zasadę, że nie zmusza się ludzi do pracy. Dlatego nie stosuje kar, tylko nagrody. Denerwuje go głupota. Jego ulubione – pozakulinarne – zajęcia to sport i… leżenie.
MARCIN BUDYNEKSzef kuchni Hotelu Warszawa w Augustowie. Zawodu uczył się między innymi we Francji. Preferuje kuchnię polską w nowoczesnej aranżacji, również śródziemnomorską. Eksperymenty w kuchni to jego pasja. Na co dzień zarządza 50-osobową grupą ludzi. W relacji z podwładnymi preferuje metodę kija i marchewki, bo jak twierdzi, im więcej dasz, tym więcej możesz oczekiwać. Denerwuje go kłamstwo, niesumienność, niepunktualność. Interesuje się sportem i polityką, ale największą radość sprawia mu gastronomia i piłka nożna.
Show "Coolinaria" będzie nadawany w soboty o godz. 17:00 na antenie TV4, począwszy od 10 kwietnia.
Jesteś zupełnie zielony w kuchni?, jedyne co w życiu Ci wychodzi to nakrywanie do stołu? Chcesz raz w życiu przygotować kolację?
COOLINARIA – nowy program rozrywkowy już 10 kwietnia o 17.00 w czwórce, w każdym odcinku poznacie jednego bohatera.
Dwaj zawodowcy pomogą mu przygotować kolację. Dla nich to tylko zabawa. Za wszelką ceną będą starali się udowodnić, kto ma większy… nóż. Dla naszego bohatera to kulinarny debiut. Nie będzie litości…
Wyślij sms pod numer 74350 ( 4zł netto, 4.88 zł brutto ) do dnia 15 maja o treści COOLINARIA.imie.nazwisko.wiek.miasto
Do pierwszych 30 osób wyślemy zaproszenie na casting do programu.
Regulamin i zasady uczestnictwa w programie znajduje się na stronie www.kobieta.pl
Słuchaj też koniecznie audycji Cztery Pory Roku w Programie 1 Polskiego Radia, od środy do soboty w godz. 9-12
źródło:Kobieta.pl