Drugie Mistrzostwa Świata w Gotowaniu na Byle Czym ? Mielno 2009

Opublikowano: 10-08-2009

Czy da się ugotować pyszne danie na odwróconym żelazku do prasowania?

Czy można przyrządzić elegancką potrawę tylko za pomocą grzałki do herbaty?

gotowanienabyleczym-elazka.jpg

W sobotę 15 sierpnia zapraszamy Państwa nad morze do Mielna na drugie Mistrzostwa Świata w Gotowaniu na Byle Czym! Ta niezwykła impreza (jedyna tego typu w naszej części Europy) odbędzie się na popularnym deptaku. Nasza scena oraz kulinarne miasteczko zostaną ustawione w okolicach fontanny tuż przy głównej ulicy. Start o godzinie 14.00. Wstęp wolny.

gotowanienabyleczym-arturgrajber.jpg

Na oczach publiczności, najlepsze ekipy mistrzów kulinarnych, będą przygotowywać konkursowe potrawy wykorzystując do tego nietypowe urządzenia. Żelazka do prasowania oraz grzałki do herbaty to tylko skromny początek…

gotowanienabyleczym-konkurs.jpg

Obok zawodów w programie imprezy mamy również szkołę gotowania dla każdego, konkursy z super nagrodami oraz dużo pysznego (i darmowego) jedzenia. Specjalne zajęcia kulinarne poprowadzą razem ze swoimi kolegami Artur Grajber (szef kuchni hotelu Sheraton w Warszawie) oraz Michał Tkaczyk (szef kuchni hotelu Bristol w Warszawie). Sił w gotowaniu spróbować będzie mógł dosłownie każdy. Wystarczy zgłosić się na początku do naszej zabawy. Planujemy dwa tematy: „smacznie i zdrowo” oraz „nadmorskie smaki”.

Przy kulinarnym miasteczku stanie wielki kocioł, w którym dla uczestników festynu przygotujemy pyszny gulasz. Mamy wiele tysięcy jednorazowych misek i łyżek więc jedzenia nie powinno zabraknąć. Uwaga: reaktywujemy też słynne PRL-owskie saturatory!

gotowanienabyleczym-zygmuntchajzeriromanczejarek.jpg

Imprezę poprowadzą mistrzowie mikrofonu Zygmunt Chajzer oraz Roman Czejarek. Gośćmi specjalnymi będą dziennikarze ekipy TVN Projekt Plaża czyli Dorota Gardias-Skóra i Irek Bieleninik. Na małe co nieco wpadnie też Mariusz Pudzianowski!

gotowanienabyleczym-zabawanascenie.jpg

Na scenie gwiazdą wieczoru będzie zespół Wanda i Banda. Wcześniej specjalny program dla dzieci nakręci Pan Japa razem z Papugiem i Piratami. Na muzykę świata zaprosi Państwa rewelacyjny Sprint Band.

Szczegóły na stronie naszej internetowej: gotowanienabyleczym.pl

Organizatorami imprezy są: Gmina Mielno oraz Chajzer Czejarek Evenst.

Mecenasami wydarzenia są: Grupa Żywiec, Red Bull Energy Drink, Unilever Food Solutions, piekarnia Bajgiel, Agencja Starnaś, ogólnopolska sieć Hoteli Sheraton, Pałac Mierzęcin, Kompleks Wypoczynkowy Villa Astoria Chłopy oraz najlepsze hotele i pensjonaty w Mielnie czyli: Hotel i Restauracja Meduza, Hotel Albatros – FWP, Royal Park Hotel & SPA, Willa Alexander i Hotel-Medical-SPA-Sanatorium – Unitral.

Dodatkowe informacje:

Roman Czejarek:     +48 668 696 018   

Sylwia Omen:        +48 600 326 065    sylwia@chajzer-czejarek.pl

www.gotowanienabyleczym.pl