Drugie Mistrzostwa Świata w Gotowaniu na Byle Czym ? Mielno 2009
Opublikowano: 10-08-2009

Czy da się ugotować pyszne danie na odwróconym żelazku do prasowania?
Czy można przyrządzić elegancką potrawę tylko za pomocą grzałki do herbaty?
W sobotę 15 sierpnia zapraszamy Państwa nad morze do Mielna na drugie Mistrzostwa Świata w Gotowaniu na Byle Czym! Ta niezwykła impreza (jedyna tego typu w naszej części Europy) odbędzie się na popularnym deptaku. Nasza scena oraz kulinarne miasteczko zostaną ustawione w okolicach fontanny tuż przy głównej ulicy. Start o godzinie 14.00. Wstęp wolny.
Na oczach publiczności, najlepsze ekipy mistrzów kulinarnych, będą przygotowywać konkursowe potrawy wykorzystując do tego nietypowe urządzenia. Żelazka do prasowania oraz grzałki do herbaty to tylko skromny początek…
Obok zawodów w programie imprezy mamy również szkołę gotowania dla każdego, konkursy z super nagrodami oraz dużo pysznego (i darmowego) jedzenia. Specjalne zajęcia kulinarne poprowadzą razem ze swoimi kolegami Artur Grajber (szef kuchni hotelu Sheraton w Warszawie) oraz Michał Tkaczyk (szef kuchni hotelu Bristol w Warszawie). Sił w gotowaniu spróbować będzie mógł dosłownie każdy. Wystarczy zgłosić się na początku do naszej zabawy. Planujemy dwa tematy: „smacznie i zdrowo” oraz „nadmorskie smaki”.
Przy kulinarnym miasteczku stanie wielki kocioł, w którym dla uczestników festynu przygotujemy pyszny gulasz. Mamy wiele tysięcy jednorazowych misek i łyżek więc jedzenia nie powinno zabraknąć. Uwaga: reaktywujemy też słynne PRL-owskie saturatory!
Imprezę poprowadzą mistrzowie mikrofonu Zygmunt Chajzer oraz Roman Czejarek. Gośćmi specjalnymi będą dziennikarze ekipy TVN Projekt Plaża czyli Dorota Gardias-Skóra i Irek Bieleninik. Na małe co nieco wpadnie też Mariusz Pudzianowski!
Na scenie gwiazdą wieczoru będzie zespół Wanda i Banda. Wcześniej specjalny program dla dzieci nakręci Pan Japa razem z Papugiem i Piratami. Na muzykę świata zaprosi Państwa rewelacyjny Sprint Band.
Szczegóły na stronie naszej internetowej: gotowanienabyleczym.pl
Organizatorami imprezy są: Gmina Mielno oraz Chajzer Czejarek Evenst.
Mecenasami wydarzenia są: Grupa Żywiec, Red Bull Energy Drink, Unilever Food Solutions, piekarnia Bajgiel, Agencja Starnaś, ogólnopolska sieć Hoteli Sheraton, Pałac Mierzęcin, Kompleks Wypoczynkowy Villa Astoria Chłopy oraz najlepsze hotele i pensjonaty w Mielnie czyli: Hotel i Restauracja Meduza, Hotel Albatros – FWP, Royal Park Hotel & SPA, Willa Alexander i Hotel-Medical-SPA-Sanatorium – Unitral.
Dodatkowe informacje:
Roman Czejarek: +48 668 696 018
Sylwia Omen: +48 600 326 065 sylwia@chajzer-czejarek.pl
www.gotowanienabyleczym.pl